Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-16.00.

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-16.00

Öppettider Visa öppettider

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Så här ansöker du om försörjningsstöd

Ansökan om försörjningsstöd kan göras digitalt direkt från denna webbsida eller genom att fylla i en blankett som du skickar in till oss. Länken hittar du längre ner på sidan. Läs igenom informationen innan du loggar in.

Så här går det till

Om det är första gången du söker försörjningsstöd kallas du oftast till en träff med en socialsekreterare på socialkontoret där du får berätta om din livssituation och din ekonomi. Utifrån din ansökan och den information du lämnar utreder socialsekreteraren din eller familjens ekonomi och om ni har rätt till försörjningsstöd eller inte. Under mötet kan socialsekreteraren också ge dig råd om andra former av stöd som du kan söka.

Om du har fått försörjningsstöd tidigare räcker det oftast att du skickar in din ansökan samt de kopior och utdrag som behövs.

Ansöka digitalt

Du ansöker enklast digitalt direkt från denna webbsida . Du loggar in med din e-legitimation och fyller i ansökan. Det går också bra att ansöka via din mobiltelefon. Om ni är två som söker behöver båda signera ansökan när den är färdig. När ni är två vuxna på ansökan, tänk då på att du alltid gör ansökan från samma användare.

Har du ett redan pågående ärende hos oss så ser vi gärna att ni ansöker på den personen som ärendet är registrerat på.  Har ni frågor på detta så vänd er till er socialsekreterare. 

Det är viktigt att du kan styrka de uppgifter du lämnar  vid en eventuell förfrågan om underlag. I bland händer det också att du måste komplettera din ansökan och då är det viktigt att du gör det så snabbt som möjligt. När du gör en e-ansökan kan du följa handläggningsprocessen på Mina sidor.

Ansök om försörjningsstöd digitalt här

Kompletterande underlag

Om vi behöver få in kompletteringar till din ansökan får du ett meddelande på Mina sidor, var därför noga med att följa ditt ärende när du skickat in din ansökan. Det går bra att bifoga underlagen som filer i kommunens webbformulär.

Beslutsmeddelande

När vi har fattat ett beslut kan du ta läsa det på Mina sidor. Det innebär att du inte kommer att få beslutet på papper via post.

Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen

Informationen granskades: 2018-01-11