Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00. Dag före röd dag stänger vi kl. 16

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Bygglov och anmälan

Det är mycket att tänka på när man ska dra igång ett byggprojekt. På sidorna under den här rubriken kan du bland annat läsa om när du behöver söka bygglov eller göra en anmälan för en byggåtgärd samt hur processen går till, steg för steg.

Ansöka om bygglov

Ta alltid i förväg reda på vad som gäller om du planerar att bygga, ändra eller riva något.

Bygglov och anmälan - steg för steg

Aktuellt Det är mycket att tänka på vid ett byggprojekt. Så här går det till att söka bygglov och/eller lämna in en anmälan inför en byggåtgärd.

Behövs bygglov eller anmälan?

Aktuellt När behöver du söka bygglov? Och när behöver du göra en anmälan inför en byggåtgärd? Här får du information om vad som gäller för småhus, det vill säg...

Vilka handlingar behövs?

Aktuellt På den här sidan ser du vilka handlingar du ska bifoga tillsammans med din ansökan. Vilka handlingar som behövs beror på vilken åtgärd du ska göra.

Andra tillstånd och regler

Aktuellt Förutom bygglov och/eller anmälan inför en byggåtgärd kan det finnas andra tillstånd du behöver söka eller regler att ta hänsyn till. Ta alltid i förv...

Ansvarig nämnd: Bygg- och miljönämnden

Informationen granskades: 2018-05-03