Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Kommunal information via kartor!

På den här sidan hittar du kartor över Skellefteå kommun. Det finns både en webbkarta med anpassningsbart innehåll och tryckta kartor över kommunens tätorter.

Webbkartan

Skellefteå kommun har en webbkarta, SolenWeb, som är fullmatad med detaljerad information om Skellefteå. Eftersom den är interaktiv kan du själv anpassa kartans innehåll efter vad just du är intresserad av. Med ett par klick kan du till exempel välja att se placeringen av Skellefteås äldreboenden, badplatser eller cykelvägar. Webbkartan är också programmerad med lite mer ovanlig information. Det gör det möjligt att exempelvis se Skelleftebornas smultronställen, var det bor flest personer i kommunen, eller den historiska kartan som visar hur Skellefteå såg ut förr.

Använd hjälpfunktionen (den blå knappen med frågetecken uppe till höger i webbkartan) för att lära dig alla funktioner. Genom att markera symboler i kartan får man till exempel mer information och i vissa fall länkar till webbsidor.

Skellefteå kommuns kartportal (nytt fönster)

Tryckta kartor

Om du är intresserad av lite mer traditionella kartor kan du titta under fliken "Kontakt och tyck till" som finns längre upp på den här sidan. Där finns tätortskartor över kommunens serviceorter i pdf-format. De är fria att ladda ner och användas digitalt eller i tryck, även i kommersiella produkter, under förutsättning att det står ”© Skellefteå kommun” i kartbilden.

Vad säger planen?

Nyhet 2017-01-26 Arbetet med karttjänsten "Vad säger planen?" pågår för fullt. Cirka 900 detaljplaner producerade under 100 års tid med olika lagstiftningar och intent...

Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen

Informationen granskades: 2016-09-07