Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00. Dag före röd dag stänger vi kl. 16

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Övriga mätningsuppdrag

Om du behöver hjälp med att utföra mätningar kan du vända dig till kommunens lantmäteri. De kombinerar den senaste tekniken med mångårig erfarenhet av traditionella mätmetoder. Resultatet blir effektiva mätningar av högsta kvalitet. Du kontaktar lantmäteriet via kommunens kundtjänst.

Byggplatsnät

Inför större byggnationer och mera omfattande markarbeten kan det vara en god idé att lägga ut ett så kallat byggplatsnät. Det förenklar för den som ska utföra utsättningen och gör att utsättningen kan genomföras snabbare.

Med hjälp av ett byggplatsnät uppfylls höga noggrannhetskrav och nätet lämpar sig väl för fri stationsetablering. När vi lägger ut ett byggplatsnät ser vi till att det kopplas till Sveriges nationella referenssystem SWEREF 99 och RH 2000.

Koordinattransformationer

På Skellefteå kommun använder vi oss av referenssystemen SWEREF 99 i plan och RH 2000 i höjd. Vill du använda dig av något annat system kan vi hjälpa till med transformationer och omräkningar. Vi har kompetens att utföra transformationer mellan de flesta koordinatsystem.

Stomnät

Om du är i behov av nya referenspunkter kan vi markera dem och mäta in dem i plan och höjd med hjälp av modern mätutrustning.

Husutsättning

När ett hus ska byggas skall det sättas ut på rätt plats. Det finns bestämmelser om vilka kvalifikationer den som ska sätta ut ett hus ska ha. Läs mer om husutsättning.

Flygfotografering med drönare

Aktuellt Att utföra mätningsuppdrag med drönare är en metod för att samla in och ajourhålla data. Metoden underlättar dessutom avsevärt vid exempelvis mätning ...

Ansvarig nämnd: Bygg- och miljönämnden

Informationen granskades: 2017-05-09