Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00. Dag före röd dag stänger vi kl. 16

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Öppettider Visa öppettider

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Kemikaliesmarta Skellefteå

Vi använder kemiska produkter i många sammanhang, till exempel i läkemedel, kosmetika, tvättmedel och målarfärg. Kemiska ämnen ingår också i varor som kläder, möbler, datorer och byggmaterial. I Sverige används mellan 15 000 och 20 000 olika kemikalier och vi tillför kretsloppet 30 miljoner ton miljö- och hälsofarliga ämnen varje år. Det här vill vi ändra på. Och vi behöver din hjälp. Tillsammans kan vi skapa ett kemikaliesmartare Skellefteå.

Med utgångspunkt från Riksdagens mål om en giftfri miljö har Kemikalieinspektionen tagit fram en handlingsplan för en giftfri vardag där de slår fast att barn och ungdomar ska skyddas särskilt.  Kommunerna har en viktig roll både när det gäller att se till så regler följs och att informera om kemikaliers inverkan på oss och på naturen.

Våga fråga om kemikalier

Aktuellt Det är svårt att se på en vara om den innehåller några skadliga kemikaler. Därför är det bra att vara en frågvis konsument. När du som konsument ställ...

Kemikaliesmarta aktiviteter

Aktuellt Här kan du läsa om de kemikaliesmarta aktiviteter som görs eller har gjorts i kommunen. Det har exempelvis handlat om miljötillsyn, föreläsningar för ...

Ansvarig nämnd: Bygg- och miljönämnden

Informationen granskades: 2017-06-16