Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00. Dag före röd dag stänger vi kl. 16

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Öppettider Visa öppettider

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Hållbara sociala servicepunkter

För att kommunen ska kunna utvecklas och vara attraktiv att bo och leva i måste det satsas på både stad och land. Men i mindre tätbebyggda områden är det svårt att upprätthålla en hållbar grundläggande service. Nya lösningar och strategier måste därför till för att kunna säkerställa möjligheten att bo kvar på landsbygden. Här kan du läsa om de strategier som finns och skrivs samt vilka medel du kan söka om du vill utveckla servicen där du bor.

Kommunen satsar på Hållbara sociala servicepunkter

Skellefteås byautvecklingsråd har under några år drivit Hållbara sociala servicepunkter i Jörn, Drängsmark, Skråmträsk, Nedre Bäck, Bygdsiljum, Storkågeträsk och Vebomark. Något som lett till att orterna kunnat utöka sin service, fler arbetstillfällen har skapats och byarna har kunnat utvecklas. Nu (2014) väljer kommunen att satsa ytterligare på projektet genom att gå in med 350 000 kr till projektet.

Läs mer om Byautvecklingsrådet för att se vilka olika projekt de arbetar med.

Länk till Byautvecklingsrådet (nytt fönster)

 

Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen

Informationen granskades: 2017-06-09