Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00. Dag före röd dag stänger vi kl. 16

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Öppettider Visa öppettider

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Mottagare

De som idag får sitt dricksvatten från Abborrens vattenverk och Slinds vattenverk kommer att få sitt vatten från den nya anläggningen i Medle. Eftersom kommunen beslutat att inrätta kommunalt vatten och avlopp även i Klutmark så kommer även den byn att få vatten från den nya anläggningen i Medle. Men de Klutmarksbor som vill fortsätta dricka sitt vatten från sin egen vattenbrunn kan göra det så länge deras brunn uppfyller vissa kriterier.

Nedan ser du en kartbild som visar de områden som får vatten från Abborrens och Slinds vattenverk. Klicka på bilden för att se en större karta i PDF-format.

Mottagare, ny vattenförsörjning i Skellefteå 

Hur mycket dricksvatten ska det nya vattenverket kunna producera?

Den nya vattenförsörjningen ska kunna tillverka dricksvatten under lång tid, därför anpassas den till att kunna producera mer vatten än vad som behövs idag. Den dimensioneras för den mängd vatten som förväntas behövas år 2060 vilket är 275 liter per sekund.

Tidplan och händelser

Aktuellt Tekniska nämnden beslutade 2014-06-16 att den nya anläggningen som ska förse Skellefteå centralort och omkringliggande samhällen med nytt dricksvatten...

Ansvarig nämnd: Tekniska nämnden

Informationen granskades: 2017-02-20