Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00. Dag före röd dag stänger vi kl. 16

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Öppettider Visa öppettider

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Berätta – ett nyfiket magasin om litterärt och muntligt berättande i Skellefteregionen

Berätta

Magasinet Berätta har tagits fram för att visa på styrkan i det muntliga och litterära berättandet i Skellefteå älvdal, då många stora författare och berättare har sitt ursprung härifrån.

Magasinet är gratis och du kan hämta det på Skellefteås bibliotek, Nordanås reception, turistbyrån, kommunens kundtjänst och många andra platser.

Läs magasinet BERÄTTA här på webben - svenska

Read the Magazine BERÄTTA on the web - english

Vill du beställa BERÄTTA, skicka e-post med namn och adress så får du hem den i brevlådan.


Varför ett berättarmagasin?

Inom ramen för EU-projektet Västerbotten – berättarnas län drivs delprojektet Kulturturism i Berättarnas stad, med Skellefteå kommun som huvudman. Syftet med projektet är att genom produktutveckling ta fram kulturturistiska produkter baserade på regionens berättelser. Magasinet BERÄTTA är en av dessa produkter.

Med BERÄTTA vill vi väcka lusten att lära mer om berättarna här i regionen och om platserna som givit upphov till berättelserna. Som läsare kommer du att möta berättelser som ofta återfinns i fantasin, berättelser bortom normen - men framförallt berättelser om människor. Från kust till fjäll. Från dåtid till nutid. Gemensamt för dem alla är att de hämtat kraft och skaparanda ur landskapet.

 

Ansvarig nämnd: Kulturnämnden

Informationen granskades: 2014-12-18