Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-16.00.

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-16.00

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Erikslidsområdet

Pulkåk Erikslidsområdet.jpg
Vy från Erikslids vindskydd.

Erikslid är ett av Skellefteås största och mest centrala bostadsområden. Samtidigt finns här också ett av stadens populära friluftsområden. Med goda möjligheter till bland annat promenader, drakflygning, bärplockning och mycket mer.

Alldeles nordväst om den lilla rondellen, intill Erikslids centrum, ligger ett trevligt område för rekreation och friluftsaktiviteter. Den långsträckta backen sluttar ner mot en liten damm och ett trivsamt område med kolonilotter. Sluttningen passar utmärkt för drakflygning på sommaren och för pulk- eller skidåkning på vintern. Njuta av solen kan man göra året runt, och många är de barnfamiljer som sitter på liggunderlag alldeles invid skogsbrynet på vårvinterdagarna när solen skiner.

Längst uppe i backen finns ett mysigt vindskydd med grillplats där man kan tända en liten eld och kanske grilla en bit korv. Vindskyddet ligger trivsamt alldeles intill skogsbrynet. Inne i skogen kan man på sensommaren för övrigt hitta bekväm bärplockning, speciellt lämpligt om man har svårt att ta sig ut i skogen men ändå vill plocka lite egna bär till sylt och pajer. Här finns nämligen rena smultronstället om man gillar blåbär!

Vintertid finns även bakom vindskyddet en ingångspunkt till vinterpromenaden, ett promenadstråk som går genom skogen och som numera är så vältrampat att det går att gå även sommartid.

Att kunna ta en skogspromenad så centralt är ovanligt, och området är dessutom ovanligt lättillgängligt. Hit tar man sig enkelt till fots eller med hjälp av bil eller cykel, eller naturligtvis till fots om man så önskar. Parkeringsmöjligheterna är goda och avståndet från parkeringen till vindskydd och promenadstråk är kort.

Intill dammen vid backens nedre ände finns vackra planteringar och bänkar där man kan njuta av stilla sommarkvällar. Under sommarkvällarna kan man följa det strävsamma arbetet som kolonilotternas ägare alldeles intill lägger ner på sina odlingar.


 


 

Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen

Informationen granskades: 2011-04-18