Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00.

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Öppettider Visa öppettider

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Julgranar och annan julutsmyckning

vinterutsmyckning

Föreningar, organisationer och andra sammanslutningar kan söka bidrag för att smycka offentliga platser inför julen. De platser som är aktuella är de där kommunen tidigare placerade sina julgranar. Förutom julgranar är det även möjligt att söka för andra utsmyckningar med julanknytning.

Vilka platser kan ni ansöka om att julutsmycka?

De platser som är aktuella är de där kommunen tidigare placerade sina julgranar i: Jörn, Boliden, Kåge, Byske, Ursviken, Skelleftehamn, Bureå, Lövånger och Burträsk. Samt i Skellefteå på följande platser: Centrala stan (Torget), Sörböle (Södertorg), Anderstorp (Anderstorg), Morö Backe torg, Sjungande dalen (intill Klockarhöjden) och Erikslid (parkområdet öster om Annastigen). Befintliga eluttag ska användas.

Så länge den julgransbelysning som hör till respektive plats är i användbart skick finns det möjlighet att låna den.

Hur stort är bidraget?

Bidragets storlek är beroende av vilken typ av utsmyckning ni planerar att göra. Ni kan beviljas maximalt 10 000 kronor per år och ansökan. Hälften av ersättningen betalas ut vid godkänd ansökan och resterande när utsmyckningen är bortagen och området är städat.

När får ni sätta upp julutsmyckningen och när ska den vara nerplockad?

Utsmyckningen ska vara klar att använda 1 december eller när det är skyltsöndag, beroende på vilken dag som inträffar först. Platsen ska vara städad och utsmyckningen ska vara bortplockad senast vecka 4.

-------------

Bakgrund
Tekniska nämnden fattade 2016-03-21 beslut att julutsmyckning ska utföras av en förening eller organisation. De platser som är aktuella är de där kommunen tidigare placerade sina julgranar.

Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen

Informationen granskades: 2017-09-27