Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00.

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Kärleken är fri – eller hur?

killeotjejBrunt1525R-88236.jpg

Publicerad 2017-02-09

Skellefteå kommun vill arbeta för att synliggöra barns och ungdomars rättigheter till ett liv fritt från våld, hot och övergrepp.Den 13-14 februari arrangeras temadagar på Anderstorpsskolan i Skellefteå, med bland annat filmvisning och utställningar på temat ”Kärleken är fri”. Men hur är det egentligen, är kärleken verkligen fri för alla?

- Det är en viktig fråga att ställa inför Alla hjärtans dag. Vi vill sätta fokus på en grundläggande mänsklig känsla som kärlek och prata om hur den i vissa fall kan kontrolleras, men också prata om mänskliga rättigheter i stort, säger Åsa Lööv Wesslund från kommunens individ- och familjeomsorg, som tillsammans med skolan, polisen och psykiatrin arrangerar temadagarna.

Kärlek och förälskelse är något som berör alla, äldre som ung. Kärlek kan vara helt underbar och det som gör livet värt att leva. Men kärleken kan också vara jobbig – och kanske fruktansvärd. I samhället finns olika föreställningar om vilken sorts kärlek som är den rätta. Att inte få välja fritt vem man vill vara ihop med eller att inte fritt få välja utbildning, fritid eller vänner inskränker på ens fri- och rättigheter som människa.

För mer information:
Åsa Lööv Wesslund, Centrum för kvinnofrid, 0910-71 21 29