Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00.

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Mer tid till utredningen för Sörböleskolans upptagningsområde

Publicerad 2017-03-15

Just nu pågår många olika parallella processer i Sörböleskolans upptagningsområde. Det finns fler olika faktorer som påverkar exempelvis rekryteringen till Gummarksskolan, ansökan om friskoleetablering till Skellefteå kommun.

– Alla olika faktorer bidrar tillsammans att utredningen av för- och grundskolestruktur i Sörböleskolans upptagningsområde behöver mer tid, säger Anders Bergström, förvaltningschef skol-och kulturkontoret. Vi behöver få fler svar under våren och göra en konsekvensanalys av en stor friskoleetablering för att se vilka konsekvenser det blir för grundskolan i Skellefteå kommun, säger Anders Bergström.

Om Gummarksskolan
Rekrytering pågår just nu till Gummarkskolans framtid. Totalt har 17 personer sökt tjänsten som grundlärare från förskoleklass till årskurs 5, varav sju personer har lärarlegitimation, och är behöriga att undervisa F-5 i flera ämnen. Till specialpedagogtjänsten finns det en sökande som avslutar sin utbildning till specialpedagog i sommar. Några intervjuer är genomförda och fler kommer att ske den närmaste tiden.

Ansökan om en friskoleetablering i Skellefteå
En större friskola har ansökt om tillstånd att etablera en friskola, F-9, i Skellefteå. Skolan ska ha 608 elever (två parallellig) och vara fullt utbyggd efter 3 år. Skellefteå kommun ska senast den 19 april ha lämnat sitt yttrande till Skolinspektionen. Friskolan uppger i sin ansökan att de kommer att ha elever som söker från hela Skellefteå kommun till sin skola.