Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00.

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Så här är planerna för byggnation på Älvbrinken under sommaren

Publicerad 2017-06-02

I veckan klubbade kommunfullmäktige igenom budgeten för det fortsatta arbetet på Älvbrinken. Det innebär att nästa etapp kommer att påbörjas senare i sommar. I slutet av juni öppnas Strandpromenaden och hålls uppe under semesterperioden

Älvbrinken i sommar och framåt

Nu är budgeten klar för det fortsatta arbetet på Älvbrinken. Det handlar om den del som slutar vid Skeppargatans förlängning. Där ska det byggas ett aktivitetsområde med bland annat rutschkana, hoppytor, klättervägg m.m. Den etappen påbörjas senare i sommar.

Nuläget

Det som sker nu är en slutbesiktning av de tekniska anläggningarna samt övriga klara byggnadsverk på området. Det är den hiss som installerats, allmänna toaletter samt  pergola, sittgradänger, brygga m.m. De nya bryggorna, kajen och vattentorget kommer att öppnas så fort det är möjligt med sikte på slutet av juni. Även den del av Strandpromenaden som varit avstängd öppnas då.

Byggbarackerna flyttas

De byggbaracker som står uppställda längs Strandgatan kommer att flyttas från den plats de står på nu. De placeras senare öster om Skeppargatans förlängning.

Nu kan ni snart njuta av det som är klart i sommar och längta till nästa del också finns på plats.

www.skelleftea.se/alvbrinken