Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00.

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Vi strävar mot ett bättre företagsklimat

Kristina Sundin Jonsson

Publicerad 2017-06-07

Ett gott företagsklimat är centralt för vår tillväxt och våra skatteintäkter och därför också en avgörande faktor för att kunna erbjuda invånarna bästa möjliga välfärd. Vi kommer att behöva cirka 4 000 nya arbetstillfällen fram till år 2030. Här gäller det att vi arbetar på många olika sätt.

Vi har kunnat konstatera från olika mätningar att vi har mycket att utveckla när det gäller företagsklimatet. Såväl när det gäller dialogen med näringslivet som hur vi kan utveckla vår service och myndighetsutövning. Just nu pågår det ett utvecklingsarbete i alla våra verksamheter! Ett exempel är den återkommande interna utbildningen som syftar till att utveckla servicen, bemötandet och tillgängligheten för Skellefteås näringsliv.

I det förra nyhetsbrevet skrev jag om Sveriges Kommuner och Landstings återkommande mätning Öppna jämförelser – Företagsklimat 2016, och att Skellefteå kommun har betydligt nöjdare företagskunder i den senaste mätningen. Även i övriga mätningar av företagsklimatet får Skellefteå kommun allt bättre betyg. Både i SKL:s servicemätning Löpande insikt och Svenskt Näringslivs årliga enkätundersökning ligger nu Skellefteå kommun på godkända nivåer. Återigen- vi är på rätt väg men mycket återstår att göra.

Kodad start på lovet

Sommarlovet närmar sig och för några blir det en lekfullt lärorik inledning på ledigheten. ”Hej tjej” är en tre dagars gratis programmeringsskola som vänder sig till tjejer mellan 9 och 12 år. Bakom satsningen står Dataföreningen i Norr, LTU, Sammes Stiftelse och Skellefteå kommun. Förutom att lära sig mer om programmering och kodning får tjejerna också pröva att göra egna spel.

”Hej tjej” är fullbokat! Det bådar gott inför de digitala utmaningar vi står inför i framtiden. Kanske kommer just någon av dessa tjejer att påverka den framtida teknikutvecklingen på ett avgörande sätt?

Grattis RSFL!

Rekordmånga människor deltog i årets Pride-festival. Vi är på väg mot ett öppet och inkluderande Skellefteå. Jag vill passa på att gratulera RSFL:s avdelning i Skellefteå som har tilldelats Skellefteå kommuns demokratipris 2017. Juryns motivering lyfter fram RFSL:s engagemang för att skapa ett öppet och demokratiskt samhälle där alla ska få plats. Ett stort grattis till en värdig pristagare.

Mer om demokratipriset på Skellefteå kommuns webbplats 


Kristina Sundin Jonsson
Kommunchef