Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00.

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Reviderade riktlinjer för förskola

Publicerad 2017-10-12

För-och grundskolenämnden beslutade att fastställa de föreslagna riktlinjerna för förskola. Förändringarna i riktlinjerna handlar om syskonförtur och rutiner för förflyttning/byte av förskola och är framtagna ur ett barnperspektiv.

– Vi tror att de nya riktlinjerna ska göra livspusslet enklare för vårdnadshavare, säger Fredrik Stenberg, ordförande i för-och grundskolenämnden. Det blir också mera tydligt och enklare hur prioriteringar ska ske i samband med placeringar i förskolan.

De nya riktlinjerna innebär att syskonförtur är en överordnad prioritering och syftet är att syskon ska få vara tillsammans på samma förskola, dock finns ingen garanti. Istället för att se på ett specifikt datum gäller kalendermånad för syskonförtur. Det innebär inte att redan placerade barn kan förlora sin plats.

Förflyttning/byte av förskola bör ske två gånger per år, i augusti och januari. Vid önskan om byte av förskola sker erbjudande om byte av plats efter översyn av lediga platser.

När barnet blivit placerat på förskolan eller pedagogiska verksamheten skickas ett placeringsmeddelande till vårdnadshavare. De nya riktlinjerna säger att det ska ske senast 1 månad före placering och det innebär en snabbare återkoppling till föräldrar.