Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-16.00.

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-16.00

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Alhems lekplats

Alhems lekplats är anpassad så att barn och vuxna med olika funktionshinder kan använda den. Våren 2007 stod lekplatsen klar – den första i sitt slag i Skellefteå.

Så många som möjligt ska kunna besöka och leka i parken; barn, ungdomar och vuxna, med eller utan funktionshinder. Alla lekredskap är inte tillgängliga för alla, men basfunktioner som att gunga, åka rutschkana och leka i sand ska vara det.

Anpassningar i Alhems lekplats

Personer med synnedsättning kan orientera sig med hjälp av stråket som går rakt igenom parken. Stråket har vägmålningar och övergångsställen.

Den som kör rullstol kan välja mellan plana vägar och utmanande backar. Fallskyddsplattor har ersatt sanden så att fler redskap kan nås. Den specialtillverkade sandlådan ger möjlighet både att sitta kvar i rullstolen och leka, eller att sitta i sandlådan med stöd för ryggen.

I kompisgungan och i tvillingrutschkanan kan man åka flera på en gång. Fikaborden har förlängda bordsskivor så att den som sitter i rullstol kan komma intill bordet.

För att underlätta för barn med utvecklingsstörning eller autism har rum skapats med hjälp av staket eller växter.

Lekplatser

Aktuellt Lekplatser uppmuntrar till lek och rörelse utomhus och leken är en nödvändig del i barnens utveckling. Skellefteå kommun ansvarar för 109 allmänna lek...

Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen

Informationen granskades: 2017-06-19