Meny Kontakt & tyck till
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon 0910-73 50 00

Telefontider Ring eller besök oss
vardagar 7-19

Besöksadress Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

Ställ en fråga, lämna en synpunkt eller gör en felanmälan

  1. Bifoga bild
 

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Vänorter

Skellefteå har sex vänorter i världen, med dessa har kommunen utvecklat internationellt samarbete i form av projekt och avtalade kontakter.

Brahestad, Finland

Brahestad blev vår vänort 1946. Staden ligger i norra Österbotten i Uleåborgs län. Staden är idag huvudsakligen en industri- och utbildningsort. I Brahestad studerar närmare tusen studenter teknik och handel med inriktning på informationsteknik vid en avdelning av Uleåborgsnejdens yrkeshögskola.
Läs mer om Brahestad på deras engelska webbplats (nytt fönster)

Lögstör, Danmark

Lögstör är en kommun på Nordjyllands amt. Den blev vår vänort 1946. 2005 hade Lögstör cirka 10.200 invånare.

Mo i Rana, Norge

Mo i Rana blev vår vänort 1946. Mo i Rana är huvudort i Rana som är en kommun i Nordland som ligger i norra Norge. Mo i Rana kallar sig polcirkellandet och porten till det arktiska Norge.

Pardubice, Tjeckien

Runt Pardubice finns många attraktiva natur- och friluftsområden, historiska monument och andra intressanta platser för turister. Pardubice blev vår vänort 1967. Webbplatsen nedan är på tjeckiska.
Läs mer om Pardubice på engelska här (nytt fönster)

Tallinn, Estland

Den äldsta huvudstaden i Norra Europa. Tallinn placerades på världskartan för första gången av den arabiske geografen al-Idrisi år 1154. Han fann "en liten stad i form av en stor borg" och en livligt trafikerad hamn. Men redan flera hundra år tidigare var Tallinn en mötesplats mellan öst och väst. Tallinn blev vår vänort 1982.
Mer om Tallinn hittar du här (nytt fönster)

Tongling, Kina

Tongling är en kinesisk stad i provinsen Anhui, som ligger i centrala Kina. Befolkningen var 2004 över 300.000. Tongling har varit en gruvstad sedan 600-talet och har stora koppargruvor i området. Tongling blev vår vänort 1998.

Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen

Informationen granskades: 2014-05-05