Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Skidspår och motionsspår

Inom Skellefteå kommun finns ett stort antal skid- och motionsspår. De flesta spåren i centralorten drivs av Fritid Skellefteå och spåren på serviceorterna är föreningsdrivna. Promenad, löpning, skidåkning - välj det som passar just dig beroende på årstid!

Skidspår och motionsspår i Skellefteå

Spåren i centralorten drivs av kommunen med undantag för Anderstorps motionsspår som drivs av IFK Anderstorp och Sunnanås elljusspår som drivs av Sunnanå SK. Skidspåren utanför centralorten är föreningsdrivna. Det finns också ett konstsnöspår på Vitberget i centrala Skellefteå.

Skid- och motionsspår i centralorten

Skid- och motionsspår utanför Skellefteå centralort

Uppdatering 20160107:

Moröhöjdens och Sjungande dalens elljusspår har dessvärre för lite snö och har isigt underlag än så länge så de spåren får vi vänta på någon dag!

 

OBS! Den norra delen av Fällbäcksslingan kommer ej att prepareras säsongen 2015/2016 på grund av få åkare förra säsongen.

 

Ombyte och vallning Skellefteå Skidstadion

Nu finns det möjligheter för er som åker skidor med utgångsläge Skellefteå Skidstadion att byta om och duscha i Skellefteå Skidklubb/servicebyggnad nr 3 på området. Öppettider Måndag - torsdag 06.00 - 21.00 och fredag - söndag 06.00 - 19.00. Samma öppettider gäller för bommen in till Skellefteå Camping/Skidstadion.
En vallabod finns uppställd öster om Skidklubbens kansli, i rum nr 2 är det öppet för allmänheten.

Turåkning

En annan form av skidåkning är turåkning. Istället för att följa uppkörda skidspår längs en bestämd slinga kan du välja din egen väg ut i naturen. Helt utan mål om du så vill, men de flesta väljer ett mål med sin färd. En grillplats, någon spännande naturformation eller bara en sluttning där man kan skotta ner sig och njuta av solen. Och du behöver inte oroa dig för att inte hitta tillbaka – du följer ju bara dina egna spår hem igen.

Vinteraktiviteter på karta

Aktuellt På den här sidan kan du kolla hur skidspårets status är, t ex om det är körbart och öppet. Isbanornas status finns på den här sidan längst ner. När du...

Skidbackar

Aktuellt I Skellefteå kan du åka slalom, snowboard och telemark mitt inne i stan. Men Vitbergsbacken i centrala stan är bara en av många alpina anläggningar i ...

Skidspårstatus i kommunen

Aktuellt Från och med 2015 är sms-tjänsten som är kopplad till våra skidspår i gång igen. Genom tjänsten, som är gratis, kan du enkelt abonnera för att kunna s...

Nytt Föreningsnytt ute nu

Nyhet 2016-02-05 I detta Föreningsnytt kan du läsa om bland annat Vitbergets Dag, Tänk om (riktat till föräldrar), utbildningskväll för fiskeföreningar och Städa Skell...

Cirkusskola våren 2016

Nyhet 2016-02-02 Prova nycirkus våren 2016 – för barn, unga och vuxna.
Platser kvar i grupp 3: 15 år och uppåt.

Omklädningsrum

Nyhet 2016-01-29 Från och med 30 januari kommer omklädningsrummen på Skogsvallen, Norrvalla och Sjungande Dalen att vara öppna mellan 10.00 och 16.00 på på helgerna.

Vill du göra film?

Nyhet 2016-01-29 Filmverkstad är till för dig som går årskurs 4 eller 5 och vill prova på att göra film. Inga förkunskaper krävs.

Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden

Informationen granskades: 2016-01-20