Meny Kontakt, öppettider & tyck till
 

Kontakta Norrvalla

Telefon: 0910-73 50 00

Skicka epost till ...

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Skidspår och motionsspår

Inom Skellefteå kommun finns ett stort antal skid- och motionsspår. De flesta spåren i centralorten drivs av Fritid Skellefteå och spåren på serviceorterna är föreningsdrivna. Promenad, löpning, skidåkning - välj det som passar just dig beroende på årstid!

Skidspår och motionsspår i Skellefteå

Spåren i centralorten drivs av Fritid Skellefteå med undantag för Anderstorps motionsspår som drivs av IFK Anderstorp och Sunnanås elljusspår som drivs av Sunnanå SK. Skidspåren utanför centralorten är föreningsdrivna. Det finns också ett konstsnöspår på Vitberget i centrala Skellefteå.

Skid- och motionsspår i centralorten

Skid- och motionsspår utanför Skellefteå centralort

Skidspårstatus

Nu kan du se vilken status det är på skidspåren runt och i anslutning till Vitberget. Läs instruktionerna innan du klickar på länken till kartan.

Vitbergets 3 kilometersspår, 10 kilometers spåret och Fällbäcksslingan har i dag fredag den 10 april preparerats för sista gången. Vi tackar för en härlig skidsäsongen i år och hälsar er välkommen åter till hösten!

Här hittar du aktuell status för våra skidspår runt Vitberget

Nya elitspår i Vitbergssterrängen

I höstas drogs det upp två nya skidspår/motionsspår i Vitbergsterrängen. Det är Fällbäckslingan (4,4 km) och Pistolskytteslingan (2,0 km). Informationstavlor om elitspåren har placeras ut på olika ställen under hösten och början av vintern.

Karta över de nya elitspåren i Vitbergsterrängen (pdf, nytt fönster)

Nytt skidspår och motionsspår norr om Skellefteå skidstadion

Ett nytt skid- och motionsspår kommer att anläggas norr om Skellefteå skidstadion vid Skellefteå Camping. En del av detta spår kommer att utgöra konstsnöspåret.

Karta och information om det nya skidspår och motionsspåret norr om Skellefteå skidstadion (pdf, nytt fönster)

Konstsnöspår i stan

Ett konstsnöspår på 1,7 km anläggs på skidstadion.

Konstsnöspåret Vitberget

Ombyte och vallning Skellefteå Skidstadion

Nu finns det möjligheter för er som åker skidor med utgångsläge Skellefteå Skidstadion att byta om och duscha i Skellefteå Skidklubb/servicebyggnad nr 3 på området. Öppettider Måndag - torsdag 06.00 - 21.00 och fredag - söndag 06.00 - 19.00. Samma öppettider gäller för bommen in till Skellefteå Camping/Skidstadion.
En vallbod finns uppställd öster om Skidklubbens kansli, i rum nr 2 är det öppet för allmänheten.

Turåkning

En annan form av skidåkning är turåkning. Istället för att följa uppkörda skidspår längs en bestämd slinga kan du välja din egen väg ut i naturen. Helt utan mål om du så vill, men de flesta väljer ett mål med sin färd. En grillplats, någon spännande naturformation eller bara en sluttning där man kan skotta ner sig och njuta av solen. Och du behöver inte oroa dig för att inte hitta tillbaka – du följer ju bara dina egna spår hem igen.

Vinteraktiviteter på karta

Aktuellt På den här sidan kan du kolla hur skidspårets status är, t ex om det är körbart och öppet. Isbanornas status finns på den här sidan längst ner. När du...

Flicka i Slalombacken på Vitberget.jpg

Skidbackar

Aktuellt I Skellefteå kan du åka slalom, snowboard och telemark mitt inne i stan. Men Vitbergsbacken i centrala stan är bara en av många alpina anläggningar i ...

Skidspårstatus i kommunen

Aktuellt Från och med 2015 är sms-tjänsten som är kopplad till våra skidspår i gång igen. Genom tjänsten, som är gratis, kan du enkelt abonnera för att kunna s...

Neonfotboll i Kåge.

Neonfotboll i Kåge

Nyhet 2015-04-22För första gången i Skellefteås historia genomförs en neonfotbollsturnering. Platsen är Kåge sporthall.
- Det känns riktigt spännande, säger Janne Hel...

Ill: Carola Fallgren

Nordanås söndagskryss

Nyhet 2015-04-21Välkommen till vårens sista söndagskryss, söndag 26 april! Njut av vårvädret, promenera runt Nordanåområdet och tävla om fina priser.
Vinnarna från kr...

Trumspel.JPG

Projektverkstad 2015

Nyhet 2015-04-20Region Västerbotten erbjuder under våren och hösten 2015 en workshop-serie där grunderna i att starta och genomföra projekt gås igenom. Kursledare är ...

3 ungdomar vid en dator

Sök Lokalhistoriskt ungdomsstipendium

Nyhet 2015-04-14Stipendiet vänder sig till personer under 25 år och är på 5000 kr. Stipendiet delas ut till en enskild person, skolklass eller annan grupp som arbetat...

Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden

Informationen granskades: 2015-04-10