Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00.

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Naturstigar på Vitberget

FörskolebarnTräd-TobiasThylin.jpg

På Vitberget i centrala Skellefteå finns två välmarkerade naturstigar. Den längre är anpassad för vuxna och den kortare för barn och för oss som känner sig som barn.

Naturstigen Vitberget

Naturstigen är cirka fem kilometer och går i kuperad terräng med några få korta, brantare partier. Här är en karta över leden. 

Stigen är väl markerad med små blå/vita vandringsledsskyltar. Längs stigen finns skyltar med information om det varierande landskapet, kultur, geologi med mera.

Det är Naturskyddsföreningen i Skellefteå som ansvarar för denna led.

Naturstigen i Upplevelseskogen

Naturstigen i Upplevelseskogen är 400 meter lång och markerad med färgglada stenar. Följer du stigen kommer du bland annat att få se träfigurer av älg, mård och hackspett. Vid varje figur finns en informationstavla med text på svenska och engelska.

Uteklassrummet

Halvvägs efter stigen ligger uteklassrummet med vindskydd, svarttavla och stockbänkar. I närmiljön runt om finns ungskog, gammal skog, små sjöar, våtmarker och stenhällar. Att låna klassrummet för lektioner eller möten är gratis, men du måste boka tid.

Vägbeskrivning

Följ vägen upp mot Vitberget. På vänster sida sitter skylten "Vitbergets naturstigar". Följ vägen i pilens riktning så hittar du informationstavlor om stigarna. Har du bil parkerar du uppe på Vitbergets parkering vid Vitbergsstugan och går tillbaka nerför backen. 

Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden

Informationen granskades: 2017-10-03