Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-16.00.

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-16.00

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Bureälven

050827_143656-P.jpg

Färdas genom västerbottnisk landsbygd och vackra sjöar, känn doften av svunna tider.

Med denna guide vill vi ge dig, Bureälvens gäst, en beskrivning av älven och dess olika sträckor. Här nedan finner du rekommenderade paddlingsturer, välj tur efter svårighet, längd eller sevärdheter. Till höger hittar du en beskrivning av de olika forsklasserna som nämns i guiderna och en karta över kanotlederna.

Bodbysund till Mjödvattnet (pdf, nytt fönster) 
Bodbysund är en del av det gamla bondesamhället i vackert landskap. Här finns det möjlighet att hyra kanot och dricka en kopp kaffe innan turen till Mjödvattnet påbörjas.  Längst turen finns flera fina rastplatser och ställen som är lämpliga för övernattning. Du kommer att behöva bära kanoten förbi vissa forsar och vattenkraftverk.


Hjoggbölefors till Falmarksträsket (pdf, nytt fönster)
Hjoggbölefors till Falmarksträsket är lämplig som en kort dagstur. Du paddlar genom vackert landskap på landsbygden med en trevlig rastplats längst halva turen. Sträckan rekommenderas för nybörjare i kanadensare. Vid lågt vatten är sträckan mindre lämplig att paddla på grund av mycket sten. 


Läs mer om Bureälven
Upplev älven som fängslar omgivningen med sina två ansikten: Den klassiskt norrländska skogsälven forsande genom oländig myrmark och barrskog i väster som möter slättlandets pärlband av sjöar i öster.

Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen

Informationen granskades: 2016-05-03