Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta chefen för asylhemmet Falmarksgården

Telefon:0910 - 842 70
070 - 218 76 68

Besöksadress Östra Falmark 94,
931 92 Skellefteå

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Falmarksgårdens asylhem

INGCHYSS0903.JPG

Falmarksgårdens asylhem ligger i Östra Falmark, 17 km utanför Skellefteå. Vi har tagit emot ensamkommande flyktingbarn som söker asyl sedan 2003. Åldersgruppen är 14-17 år och det finns plats för nio ungdomar.

Ungdomsgruppen på Falmarksgården är blandad (killar och tjejer) och alla har ett eget rum. Personalgruppen består av både män och kvinnor - 9 st behandlingsassistenter, en biträdande chef och en chef. 

Vi bemöter ungdomarna som kapabla och resursstarka individer och vägleder dem till att över tid ta ännu större ansvar över sin livssituation. Introduktionsarbetet innefattar skola, fritidsaktiviteter, förståelse för skyldigheter och rättigheter, hur svenska samhället fungerar, jämlikhet mm. Livssituationen är oviss utifrån osäkerheten vad Migrationsverkets beslut innebär, därför är det viktigt med ett utvecklande innehåll i vardagen.

Varje ungdom har en egen god man som tillsammans med personalen stöttar ungdomen i asylprocessen och ardagen.

Du kan läsa om Skellefteås övriga grupphem genom att klicka på deras namn till höger.

Ansvarig nämnd: Socialnämnden

Informationen granskades: 2013-09-24