Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-16.00.

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-16.00

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Åbyälvsleden

Åbyälven.JPG

Åbyälvsleden erbjuder naturskön vandring vid forsande älv och stilla sel. Spår av bäver är inte ovanligt och även uttern håller till i Åbyälven.

Vandringsleden har kommit till genom den kommunala naturvårdssatsningen och startar vid Renholmen öster om Åbyn, där Åbyälven mynnar i havet. Den sträcker sig upp till Blåfors och hela leden är 2,4 mil.

Du kan även välja att starta i Blåfors på norra sidan älven, följ skyltning till fotbollsplanen så kommer du till vägens slut där vandringsleden startar.

Om man vill gå kortare etapper kan man nå älven och vandringsleden från vägen som går mot Ålund (södra sidan Åbyälven) vid ett flertal platser upp till avtagsvägen mot Gagsmark. Där går vandringsleden över till norra sidan Åbyälven, där också Tvärån mynnar ut.

Broschyr Åbyälvsleden 

Fiska vid Mobacken, Skellefteälven

Aktuellt I Centrala Skellefteå erbjuds bra fiske både från land och i båt. Vid Mobacken på Skellefteälvens norra sida finns en fiskebrygga som är anpassad för ...

Fiska i Storbäcken, Östanbäck

Aktuellt Nu finns möjlighet för alla att fiska eller grilla korv där Storbäcken mynnar ut i havet vid Östanbäck. Gör ett besök till den stora tillgänglighetsan...

Fiska i Åby älv

Aktuellt Vid Åbyälven finns det en fiskebrygga som är anpassad för rullstol.

Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden

Informationen granskades: 2017-10-27