Meny Kontakt, öppettider & tyck till
 

Kontakta Norrvalla

Telefon: 0910-73 50 00

Skicka epost till ...

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Norrvalla

Norrvalla IP ligger på norra sidan av Skellefteälven i stadsdelen Norrböle. Norrvalla är huvudarena för fotboll och friidrott i Skellefteå kommun. Här finns allt som krävs för genomförande av stora och små arrangemang. Mittemot Norrvalla ligger Eddahallen.

Huvudarenan för fotboll och friidrott ligger på samma ställe som 1932 och fungerar som ett nav för hela området. Här finns publik-, press-, försäljnings-, och VIP-utrymmen för alla tänkbara arrangemang. Här spelades, sommaren 2008, damlandskampen mellan Sverige och USA. Här bedriver också Skellefteå AIK Friidrott sin sommarverksamhet. Sommaren 2011 spelades ett fotbollsderby här i division två mellan Skellefteå FF och Morön BK inför 3 276 personer. Två veckor tidigare arrangerades Veteran-SM i Friidrott.

Konstgräsplanen 

Konstgräsplanen har fått ett nytt gräs och blir då en av Sveriges modernaste planer. Sunnanås damer i Elitettan och Skellefteå FF:s herrar i division 2 spelar sina matcher på Norrvalla.

Ny läktare

På konstgräsets norra sida byggdes under sommaren och hösten 2011 en ny läktare. Det mesta är byggt i trä. Läktaren är också försedd med tak med plats för 1 000 sittande personer. 

Torsplan

Torsplan är en isbana med sarg med naturis för ungdomsishockey, Korpens rinkbandy och allmänheten. Vi rekommenderar att hjälmen alltid är på när du är på isen.

Bollhallen

Mitt på Norrvallaområdet finns Bollhallen (klar 2010) även här ligger ett nytt konstgräs. Själva Bollhallen har yttermåtten 71x46 meter. Den linjerade spelplanen, med konstgräs, är 65x40 meter. Ytan går även att nyttja för smålagsspel på tvären. I anslutning till hallen finns en servicedel med sex omklädningsrum, flera ledar-/domarrum och publiktoaletter som även utomhusverksamheten på området har glädje av. I övre plan på Bollhallen finns en läktare för 400 personer och ett tävlingssekretariat.

Bokningar

Bokning av fotboll och friidrott görs via e-post till: bokningfotboll@skelleftea.se

Bokning av våra isbanor med sarg görs via e-post till: bokningishockey@skelleftea.se

 

 

 

matton19891.JPG

Schemaöversikt fotboll

Aktuellt Här kan du se aktuella bokningsscheman för innevarande och kommande vecka på respektive objekt.

Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden

Informationen granskades: 2015-01-26