Lyssna på sidans text med talsyntes

Norrvalla

Norrvalla är huvudarena för fotboll och friidrott i Skellefteå kommun. Här finns allt som krävs för genomförande av stora och små arrangemang.

Huvudarenan för fotboll och friidrott ligger på samma ställe som 1932 och fungerar som ett nav för hela området. Här finns publik-, press-, försäljnings-, och VIP-utrymmen för alla tänkbara arrangemang. Här spelades, sommaren 2008, damlandskampen mellan Sverige och USA. Här bedriver också Skellefteå AIK Friidrott sin sommarverksamhet. Sommaren 2011 spelades ett fotbollsderby här i division två mellan Skellefteå FF och Morön BK inför 3 276 personer. Två veckor tidigare arrangerades Veteran-SM i Friidrott.

Konstgräsplanen 

Konstgräsplanen får ett nytt gräs under 2013 och blir då en av Sveriges modernaste planer. Sunnanås damer i Elitettan och Skellefteå FF:s herrar i division ett spelar sina matcher på Norrvalla.

Ny läktare

På konstgräsets norra sida byggdes under sommaren och hösten 2011 en ny läktare. Det mesta är byggt i trä. Läktaren är också försedd med tak med plats för 1 000 sittande personer. 

Torsplan

Torsplan är en isbana med sarg med naturis för ungdomsishockey, Korpens rinkbandy och allmänheten.

Nya Bollhallen

Mitt på Norrvallaområdet finns den nya Bollhallen (klar 2010). Själva Bollhallen har yttermåtten 71x46 meter. Den linjerade spelplanen, med konstgräs, är 65x40 meter. Ytan går även att nyttja för smålagsspel på tvären. I anslutning till hallen finns en servicedel med sex omklädningsrum, flera ledar-/domarrum och publiktoaletter som även utomhusverksamheten på området har glädje av. I övre plan på Bollhallen finns en läktare för 400 personer och ett tävlingssekretariat.

Höstlovscupen i fotboll 2013

Under måndag, tisdag och onsdag (28-30 oktober 2013) spelas höstlovscupen i fotboll i Bollhallen med barn och ungdomar i åldrarna 7-14 år. Välkommen!

Bokning av fotboll och friidrott görs via e-post till: bokningfotboll@skelleftea.se

Bokning av våra isbanor med sarg görs via e-post till: bokningishockey@skelleftea.se

 

 

 

 

Informationen granskades: 2013-10-21

 
Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden
Schemaöversikt fotbollstider
Prislista lokaler och anläggningar
Webbkameror
 

Närliggande information

Eddahallen
Skellefteå Camping

 

Uthyrning av materiel

Norrvalla hyr ut följande:

Materiel

  • Mobila läktare
  • Ljudutrustade sekretariatvagnar
  • Kioskvagn med korvlåda

Maskiner

Vissa specialmaskiner hyr vi ut till kunder som vill jobba i egen regi.

För mer info ring: 0910-73 50 00