Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00. Dag före röd dag stänger vi kl. 16

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Öppettider Visa öppettider

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Dela in texten i stycken

För att göra texten inbjudande och lätt att läsa bör du dela upp den i stycken.

Ett bra tips är att ge varje ny tankegång ett eget stycke. Håll alltså ihop det som hör till samma stycke och byt stycke när du börjar på någonting nytt.

Ta för vana att inleda varje stycke med en mening som visar vad stycket handlar om.

Skriv så här

Skriv inte så här

Innan ni bokar er vigsel måste ni ansöka om en så kallad hindersprövning från Skatteverket. Då undersöker Skatteverket om det finns några hinder för att ni ska få gifta er. Hinder kan till exempel vara att någon av er redan är gift eller att någon är under 18 år.

För att boka tid för vigsel ringer ni kommunens kundtjänst. Då kontaktar kommunen någon av vigselförrättarna och kommer överens om en dag, tid och plats som passar er.

Vanligtvis sker vigseln i ett särskilt vigselrum i Stadshuset, men ni kan också komma överens med vigselförrättaren om att ha vigseln på en annan plats.

Innan vigsel kan bokas måste en ansökan göras till Skatteverket om så kallad hindersprövning. Vid hindersprövning undersöks eventuella hinder för giftermål. För tidsbokning av vigsel kontakta kommunens kundtjänst. Kommunen upprättar kontakt med av länsstyrelsen förordnad vigselförrättare och ni kommer överens om passande dag, tid och plats. Vigseln sker vanligtvis i särskilt vigselrum i Stadshuset, men möjlighet finns att komma överens med vigselförrättaren om vigsel på annan plats.

Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen

Informationen granskades: 2016-11-24