Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon 0910-73 50 00

Telefontider Ring eller besök oss
vardagar 7-17 (receptionen 17.30)

Besöksadress Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Välkommen till Drängsmarksskolan

Drängsmarksskolan ligger ca 20 minuters bilväg från Skellefteå med naturen in på knutarna. Fritidshemmet är integrerat i skolan och samarbetar med den övriga verksamheten. Två förskolor finns också alldeles intill skolan.

I skolan finns läsåret 2014-2015 en förskoleklass med 12 elever, årskurs 1 med 19 elever, årskurs 2 med 11 elever, årskurs 3 med 18 elever och årskursk 4-5 med 27 elever.

I direkt anslutning till skolgården finns Drängsmarks idrottsförenings fotbollsplan, elljusspår och ishockeyplan som används flitigt av skolan. Vi använder naturen i vårt lärande och hämtar också kraft och ro där. Att känna trivsel och lust, att uppleva trygghet och tillit, att vara delaktig och samarbeta är viktigt hos oss. Vi är i skolan för att lära och växa som människor. Det gör vi bäst i samspel med andra.

 

Grundskolan omfattar årskurs 1-9. Barnen börjar i regel första klass vid sju års ålder, men du kan även låta ditt barn börja i grundskolan vid 6 års ålder. Här hittar du Skellefteås kommunala grundskolor och fristående grundskolor.

Grundskolans läsårstider och lov

Aktuellt Här hittar du information om när skolan startar och när terminen är slut samt när det är lov i grundskolan. I högra spalten finns länkar till läsårsti...

Ansvarig nämnd: Barn- och grundskolenämnden

Informationen granskades: 2017-06-20