Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00.

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

CYKLA 

Cykla är en utställning där vill vi ge dig en historisk bakgrund om hur vi använt våra cyklar genom tiderna och visa på den teknisk utveckling som varit.

Datum:2016-06-19 - 2018-01-31

Ort: Skellefteå

Plats: Skellefteå museum, plan1, Nordanå

19 juni 2016 - 31 januari 2018

I utställningen kommer vi att visa en mängd cyklar i olika stilar från olika tider och verksamheter. Vi vill också ge dig som besökare tankar om cykelns betydelse för vår framtida miljö och om vår egen hälsa. Dessutom skapa möjlighet att du ska kunna delge oss dina tankar, minnen, och råd om cyklar och att cykla.

I vår programverksamhet kommer vi att rikta in oss på tre fokusområden under utställningsperioden. Först ut under juni-september är det föremålet cykeln som står i centrum. Därefter oktober-mars riktar vi in oss på cykelns betydelse i samhällsutvecklingen och vår framtida miljö. Slutligen april-juni kommer vi att arbeta med det hantverk som är kopplat till cykeln som tex att lära sig laga en punktering eller virka ett kjolsskydd.

Vi öppnar utställningen den 19 juni 2016 kl 13:00 och i samband med det blir det en guidad visning.
Varmt välkommen!

Nordanås öppettider

Arrangör: Skellefteå museum

För mer program under utställningstiden