Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00.

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Skelleftebor, var med i världens största fikapaus!  

Den 11-13 maj 2017 arrangeras världens största Fairtrade-fika, World Fairtrade Challenge. Det är en kampanj som sätter fokus på varför Fairtrade behövs och vilken skillnad Fairtrade gör för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom. Låt din fika göra skillnad!

Datum:2017-05-11 - 2017-05-13

Lägg till i din kalender outlook-livegoogleoutlook

Det är enkelt att vara med och bidra - du registrerar ditt Fairtradefika här: https://www.fairtradechallenge.org/se/start/

En fikapaus är något som de flesta tar under en arbetsdag. Att välja sitt fika med omsorg kan ha större effekt än du tror. Kanske har kaffeodlaren bakom det nybryggda kaffet inte kunnat ställa tillräckligt med mat på bordet för att mätta familjen. Kanske har kakaon i chokladkakan skördats av någon som inte kunnat gå i skolan. Det är inte odlaren som gynnas i den traditionella handelskedjan och det vill vi vara med och förändra. På grund av mellanhänder, pressade priser och bristande resurser får odlarna sällan en tillräcklig del av vinsten när råvaran säljs. Det drabbar i sin tur möjligheterna till utbildning, utveckling och hänsyn till miljö. Utan möjlighet till en schysst och tillräcklig betalning för råvaran står utvecklingen still. Fairtrade är en möjlighet för odlarna att genom handel, med egen kraft, ska kunna ta sig ur fattigdom och få verktyg att kunna påverka sina framtidsutsikter.

Den 11-13 maj samlas människor i över 20 länder för att förbättra arbets- och levnadsvillkoren för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom. Förra året samlade fikautmaningen närmare 2 miljoner människor och i år väntas antalet deltagare vara ännu större. Delta i den stora fikautmaningen - för en handel som tar hänsyn till mänskliga rättigheter och sätter odlaren i förarsätet för sitt eget liv. Att bekämpa fattigdom är något som vi måste ta ansvar för var och en. Låt din fika göra skillnad, var med i World Fairtrade Challenge och fika Fairtrade-märkt!