Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00.

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Norrland guidade visningar 

Foto: Erik Mikael Gudrunsson

Guidade visningar av utställningen Norrland. Kostnadsfritt!

Datum:2017-08-20 - 2017-08-20

Tid: 14:00 - 15:00

Ort: Skellefteå

Plats: Konsthallen Nordanå

Lägg till i din kalender outlook-livegoogleoutlook

Under 8 tillfällen i sommar har du som besökare möjlighet att få delta i guidade visningar

av utställningen Norrland i Skellefteå Konsthall.

Guidningen tar ca. 40-60 minuter och är kostnadsfritt.

Vi samlas i konsthallen kl.14.00 följande dagar

 20/8  27/8  och 3/9 

Fakta om utställningen:

Under perioden 11 juni – 3 september visas utställningen ”Norrland” på Skellefteå Konsthall.  Utställningen har tagits fram av Luleå Konsthall där medverkande konstnärer representerar något av de fem län och nio landskap som Norrland utgörs av. Syftet med utställningen är att lyfta Norrland och de frågeställningar som ligger i tiden dels om konsten dels om villkoren och politiken. Trots att Norrland utgör närmare 60 procent av Sveriges landmassa ägnas inte mycket medial tid åt denna landsdel. Schablonbilden av Norrland och norrlänningen gör sig mer gällande än den mångfacetterade verkligheten.  Syftet med utställningen är framför allt att visa fler bilder av Norrland, vem som är och kan vara norrlänning. Den gemensamma tråden för de deltagande konstnärerna är att alla på olika sätt arbetar med identitet och intresserar sig för sin egen och andras historia och samtid. Konstprojekten i utställningen visar på personligt engagemang och exempelvis berörs teman som integration och jämställdhet.

Medverkande: Anders Sunna (BD), Katarina Pirak Sikku (BD), Johannes Samuelsson & Anton Ciurar (AC & Rumänien), Sara Helene Gedda (Z), Erik Mikael Gudrunsson (Y), Magdalena Nordin (AC), Jonas Kjellgren (X), Sven Teglund (BD)

Arr: Skellefteå kommun, Skellefteå konsthall