Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00. Dag före röd dag stänger vi kl. 16

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Glömda historier återgivna i genomskinlighet 

”No one belongs here more than you” 2017.

Changing Geographies - så heter en ny utställning som visas i konsthallen, Museum Anna Nordlander (MAN) på Nordanå till och med 10 juni. Välkommen att möta konstnären Aleksandra Jarosz Laszlo på vernissagen lördag 5 maj!

Datum:2018-05-05 - 2018-06-10

Tid: 13.00 - 15.00

Ort: Skellefteå

Plats: Huvudbyggnaden Nordanå

 

Invigning kl. 13.00. Därefter samtal med konstnären.
Varmt välkommen till en spännande utställning!

Kort presentation av Aleksandra Jarosz Laszlos konstnärskap

Genomskinlighet är en viktig beståndsdel i Aleksandra Jarosz Laszlos arbete med grafit i kombination med måleri i olja och akryl. Utgångspunkten ligger alltid i den moderna berättelsen. Alexandra börjar arbetet genom att samla in historiskt material som hon senare rekonstruerar med olika röster som vittnen. Platserna som hon besöker och återskapar i sitt måleri är fyllda med lager av dessa tysta hyresgäster. Hon vill ge personerna bakom vittnesmålen utrymme genom att på nytt berätta historier som vi glömt eller aldrig tidigare fått höra, för att därmed kunna se dem från ett annat perspektiv, kopplat till nutiden.

Aleksandra Jarosz Laszlo är född i Katowice, Polen, och numera bosatt och verksam i Falun. Hon utbildade sig på Central Saint Martins i London där hon tog sin kandidatexamen i konst. Hon har en masterexamen i Fri Konst från Konstfack och en masterexamen i Film- och TV produktion från Krzysztof Kieślowskis Faculty of Radio and Television, University of Silesia i Katowice.

Visningar av utställningen hålls 15 maj, 22 maj och 29 maj.

Öppettider MAN:s konsthall och Nordanå