Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-16.00.

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-16.00

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Estetiska programmet

För dig som är kreativ, nyfiken och vill skapa

 

 

Skapa din framtid genom kreativt tänkande

Efter det estetiska programmet har du möjlighet att söka vidare inom den inriktning du valt genom fortsatta studier på de konstnärliga högskolorna. Men utbildningen ger även en bra behörighet för fortsatta studier och de kunskaper du bär med dig kommer att vara till stor glädje, nytta och framgång för dig oavsett vilken väg du väljer. Sedan är det bara din egen fantasi som sätter gränsen för de möjligheter som finns.

 

ES tillhör de högskoleförberedande programmen och erbjuder fem inriktningar. På dem får du lära dig estetiska metoder och uttrycksformer genom både traditionella och moderna tekniker. Undervisningen ges i väl utrustade och anpassade lokaler av välutbildade och erfarna lärare. Kommunikation, kreativitet och eget skapande är nyckelord i utbildningen och kunskaper som är väldigt värdefulla att ha med sig oavsett vad du vill göra i framtiden.

Dessa inriktningar erbjuds att söka direkt till åk1:

Bild och formgivning, sökkod: ESBIL

… är till för dig som är intresserad av  två- och tredimensionellt bildskapande. Utbildningen ger dig en bred bas inom olika typer av måleri, digitalt foto, skulptur och datagrafik. Du får öva upp ditt kreativa tänkande och förmågan att se och förstå andras bilder. Under utbildningen får du också möjlighet att fördjupa dig inom något eller några favoritområden.

Dans, sökkod: ESDAN

… passar dig som tycker om att dansa och vill fördjupa dina kunskaper i olika dansstilar och genrer. Under utbildningen får du träna dansteknik, lära dig att skapa egen dans och scenisk verksamhet inför publik. Du får möjlighet att inrikta dig i en dansstil som passar dig och utveckla din förmåga att gestalta, uppleva och kommunicera med dans.

Estetik och media, sökkod: ESEST

… riktar sig till dig som vill kommunicera med andra genom att uttrycka dig i film/TV, foto och grafisk form. Du kommer att få lära dig att arbeta med och förstå hur digitala medier fungerar och hur de ska utformas. Stor vikt läggs vid berättandet och du får också möjlighet att fokusera på någon av de digitala tekniker som du känner mest för.

Musik, sökkod: ESMUS

…är inriktningen för dig som tycker om musik och som vill spela och sjunga. Du får lära dig hur man skapar musik både teoretiskt och praktiskt . Du tränas också i att uppleva och förstå olika typer av musik från olika tider och genrer. Under utbildningen utvecklar du ditt eget musikutövande och får fördjupa dig i något instrument och något musikområde.

Teater, sökkod: ESTEA

…ska du söka om du tycker om att stå på scen, spela teater och dramatisera. Du kommer att få lära dig och utveckla tekniker för att gestalta karaktärer och kommunicera med publik. Utbildningen tränar dig i att tolka både klassiska och moderna teaterföreställningar ur olika perspektiv. Du ges också möjlighet att fördjupa dig i något specialintresse inom teaterns uttrycksområden


 

Ansvarig nämnd: Gymnasienämnden

Informationen granskades: 2016-10-26