Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00. Dag före röd dag stänger vi kl. 16

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Humanistiska programmet

Högskoleförberedande

Är du intresserad av att möta nya människor och kulturer? Av internationella kontakter? Av att kunna ifrågasätta och argumentera för din sak? Då är du humanist och programmet är något för dig!


Det humanistiska programmet ger dig en bra grund att plugga vidare inom t ex engelska, historia, spanska, religion, juridik och ekonomi. Under din gymnasietid växer också din förståelse för människor i olika kulturer och tider, och du tar lätt kontakt med andra. Du blir en självständig person som står upp för det du tror på. Du blir en humanist!


Under utbildningen blir du säkrare på att använda olika hjälpmedel för att söka och använda information och kommunicera. Det kan handla om presentationer med t ex Powerpoint, film eller Photoshop.


Första året är gemensamt för alla på programmet.  I åk 3 får du även möjlighet att själv välja intressanta kurser att fördjupa dig i.

 

Framtiden

Visst låter det bra att få stora valmöjligheter i livet? Du kanske t o m siktar på ett jobb i Europa eller Asien? Som humanist med kunskaper i språk och kultur når du både Sverige och hela världen!
 

Sökkod: HU

 

Inriktning: Kultur

Människors tänkande och skapande sätts i fokus. Du får lära dig mycket om historia, kultur, konst, litteratur och film, liksom filosofi och psykologi. Du blir bättre på att beskriva, analysera och reflektera och dessutom får du uppleva kultur ur olika perspektiv.

 

 

Ansvarig nämnd: Gymnasienämnden

Informationen granskades: 2016-10-26