Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-16.00.

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-16.00

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

TE4 - fjärde året på Teknikprogrammet

TE4

TE4 – ett fjärde år på Teknikprogrammet med profilen Informationsteknik erbjuds på Baldergymnasiet – Hög tid att söka nu!

 

 

 

Vill du gå ett år till för att få en utbildning som kan ge dig en språngbräda ut i yrkeslivet? Vi genomför utbildningen i nära samarbete med branschföretag i Skellefteå. Det fjärde året ger också kunskaper som gör det lättare att klara en högskole- eller civilingenjörsutbildning. Under studietiden varvas arbete i skolan och arbetsplatsförlagt lärande.

 

Informationsteknik

Utbildningen riktar sig till dig som vill jobba med utveckling av morgondagens digitala tjänster. För detta krävs god kunskap inom webbutveckling. Du får lära dig grunderna i mjukvarudesign vilket ger dig en bra chans till spännande möjligheter framöver.

Behörighet
Du är behörig att söka det fjärde året om du har fått en examen från teknikprogrammet eller har en likvärdig utbildning. Det är också möjligt att göra ett studieuppehåll innan det fjärde året. Dock måste studierna till fjärde året påbörjas senast det kalenderår du fyller 22 år.

Skolverket håller på att ta fram föreskrifter för ytterligare behörighetskrav. Innan dessa trätt i kraft gäller det som beskrivs ovan.

 

Exempel på företag som vi samarbetar med är:

TR (tr.se)
Tieto (tieto.se)
Björnmamman (bjornmamman.se)
Purple Fox (purplefox.se)
Vinter webb (vinter.se)
Designbully (designbully.se)


Praktik

Under det fjärde året varvar du teori och praktik. En tredjedel av studierna är du ute på en arbetsplats. Det innebär att du tar ett ordentligt kliv in i arbetslivet.
Upplägget är möjligt tack vare ett nära samarbete med näringslivet, som är med och utformar utbildningen så att den möter de behov som finns på arbetsmarknaden.


Friskvård kopplad till utbildningen

I Skellefteå kommer vi att lägga in en frivillig friskvårdsdel i utbildningen. Det innebär att du erbjuds ett pass per dag på gym.
 

Ansökan

Klicka här för att komma till ansökningsformuläret (nytt fönster)

Vi kommer personligen att kontakta alla som sökt utbildningen.


Vid problem eller andra frågor, kontakta Marléne Eriksson

Mer info om kursinnehåll etc. hittar du på www.t4ske.se

 

Boende

Utbildningen bedrivs centralt i Skellefteå.  För dig som bor utanför Skellefteå kommun kan vi tipsa om boende. Kontakta oss i sådana fall.

Studiemedel

Se info på www.csn.se under fliken studerande komvux, folkhögskola, gymnasium.


Läs mer i broshyren om TE4 - klicka på bilden.

TE4  

Ansvarig nämnd: Gymnasienämnden

Informationen granskades: 2017-05-08