Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00. Dag före röd dag stänger vi kl. 16

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Idrott på gymnasiet

Skellefteå gymnasieskola erbjuder nationellt godkänd idrottsutbildning, NIU, och lokal idrottsutbildning eller idrott som individuellt val, LIU, i vissa program.

Nationellt godkänd idrottsutbildning

För dig som har målet att nå elitnivå i ditt idrottande har skolan möjlighet att erbjuda nationellt godkänd idrottsutbildning i fotboll, ishockey och taekwondo. Studierna i idrott omfattar då 400 poäng.

Läs mer om Nationellt godkänd idrottsutbildning, NIU

Idrott som individuellt val/LIU

För dig som har goda idrottsliga förmågor och som vill idrotta på skoltid finns möjligheten att redan i årskurs 1 ha idrott som individuellt val. Idrott som individuellt val kallas även för LIU, lokal idrottsutbildning. Utbildningen omfattar 100 poäng i årskurs 1 och 100 poäng i årskurs 2.

LIU erbjuds i bland annat cheerleading, fotboll, friidrott, golf, konståkning, innebandy, ishockey, ridning, simning, squash och taekwondo. Även andra idrotter kan bli aktuella om intresse finns och det är möjligt att genomföra.

Läs mer om idrott som individuellt val/LIU

 

Ansvarig nämnd: Gymnasienämnden

Informationen granskades: 2016-10-12