Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Baldergymnasiet

Telefon:0910-73 50 00 kundtjänst

Besöksadress Nygatan 15,
931 32 Skellefteå

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Om skolan

”Vid den norra horisonten skådades ljuset.”
Baldergymnasiet – en skola med ljus, mångfald och puls. Välkommen!

I den fornnordiska mytologin hette ljusets gud och försvarare Balder. Han var bland gudarna känd för sin godhet. Så berättas det i legenden om asarna. Men Balder är för oss så mycket mer eftersom det är en del av vår skolas namn. Baldergymnasiet är i högsta grad verklighet i form av en modern gymnasieskola med över 60-åriga traditioner präglat av en anda, som bara den skola kan ha som bär Balders namn. Dessutom finns vi vid den norra horisonten, bara ett stenkast från Skellefteås absoluta centrum.
 
De olika skolmiljöerna på Baldergymnasiet medför att alla kan trivas. Lokalerna och vår kompetenta personal utgör goda förutsättningar för lärande och utveckling. Baldergymnasiet har länge varit kommunens största skolenhet och stadens största sammanhållna arbetsplats med omkring 1600 personer, som är elever eller anställda. Det innebär ständig ”action”. Välkommen till skolan för att uppleva pulsen!
 
Vid den norra horisonten skådades ljuset. På Baldergymnasiet ser vi verkligheten i ett annat ljus – kunskapens.
 
Erik Burstrand- verksamhetschef

 

Baldergymnasiet är en av Skellefteås tre gymnasieskolor i Skellefteå.

Skolan har 1200 elever som är mellan 16 och 19 år. Vår skola och dess lokaler är inbjudande och moderna. Även om det är en stor skola är atmosfären ändå trevlig och lugn. 

Den övergripande målsättningen för Baldergymnasiet är att hjälpa våra elever att utvecklas, både vad gäller utbildning och på det personliga planet.


Gymnasieutbildning

Nästan alla elever från den obligatoriska grundskolan i Sverige fortsätter direkt till gymnasieskolan och majoriteten av dessa slutför sin gymnasieutbildning på tre år. Gymnasieskolan är frivillig och avgiftsfri.

 

På vår skola kan du läsa följande nationella program:

 

Vi erbjuder också gymnasieutbildning för elever med inlärningssvårigheter. Gymnasieskolan för dessa elever innehåller yrkesträning i form av nationella, speciellt designade eller individuella program, liknande de vanliga gymnasieprogrammen. De nationella programmen för elever med inlärningssvårigheter är fyra år. På vår skola erbjuder vi Hotell och Restaurangprogram för dessa elever.

Baldergymnasiet finns mitt i centrala Skellefteå. Skolan ligger nära fritidsområden som älvstranden och det gamla Nordanåområdet. Där finns bevarat byggnader från förr, liksom skidspår och slalombackar på Vitbergets område. Köpcentrum, vårdcentral och det mesta du kan behöva finns inom gångavstånd från skolan.

Skellefteå är en liten stad med smeknamnet "Guldstaden" troligtvis på grund av den faktiska guldframställningen, men också tack vare de många bra sidorna hos denna lilla stad, dess öppenhet och inbjudande atmosfär.

Ansvarig nämnd: Gymnasienämnden

Informationen granskades: 2016-09-19