Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00. Dag före röd dag stänger vi kl. 16

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Öppettider Visa öppettider

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Hur arbetar vi?

Inom daglig verksamhet arbetar vi salutogent. Det betyder att du får möjlighet att göra det du är bra på. Vi ger dig det stöd du behöver för att du skall kunna utveckla din förmåga att klara så mycket som möjligt själv.

Metodik, pedagogik och hjälpmedel

Daglig verksamhet har fokus på dina förmågor. Vi gör en plan tillsammans med dig så att dina uppgifter passar din förmåga och dina önskemål. Det gör vi för att du ska uppnå en så god arbetsförmåga som möjligt.

Personalen arbetar med tydliggörande arbetssätt och metod.  Det kan vara genom tecken, bilder och individuella scheman, kommunikationskartor, tidhjälpmedel eller till exempel pedagogiska IT-stöd.

Vi arbetar också med något som kallas känsla av sammanhang (KASAM).  Det betyder att vi försöker göra arbetet på den dagliga verksamheten:

Begripligt: Vad skall göras?
Hanterbart: Hur skall det göras?
Meningsfullt: Varför skall det göras?

En ökad känsla av sammanhang gör att man mår bättre. Det blir också lättare att klara av svårigheter, och man tycker att det är mycket roligare. Det är viktigt för oss på daglig verksamhet.

 

Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen

Informationen granskades: 2017-12-12