Tillbaka till sökresultatet

Socialsekreterare, individ och familjeomsorgen

Individ- och familjeomsorg

Om arbetsplatsen

Välkommen att ansöka till tjänsten som socialsekreterare på Enhet försörjningsstöd. Vill du vara delaktig i arbetet att hjälpa och stötta personer som uppbär försörjningsstöd mot egen försörjning? Vi söker medarbetare till utredningsteamet på Enhet försörjningsstöd. Totalt består enheten av 23 medarbetare och två chefer. Enheten består av ett utredningsteam, ett verkställarteam, två socialsekreterare som utreder felaktiga utbetalningar (FUT) och arbetsmarknadsinsatser. Vi erbjuder dig individuell handledning och utbildning. Här kan du läsa mer om Skellefteå kommuns förmåner: https://skelleftea.se/invanare/jobba-i-skelleftea-kommun/att-jobba-for-skelleftea-kommun/formaner?query=f%C3%B6rm%C3%A5ner

Arbetsuppgifter

Uppdraget är att utreda och bedöma rätten till ekonomiskt bistånd i enighet med rådande lagstiftning. Du kommer att tillsammans med klienten finna lösningar som stärker den enskildes resurser och möjligheter att komma ut i egen försörjning. Du ansvarar för att koppla in andra samhälleliga aktörer i syfte att hjälpa den enskilde mot egen försörjning. Socialsekreterare på enheten har full delegation att fatta beslut om ekonomiskt bistånd. Du behöver därför hålla dig uppdaterad i rådande lagstiftning. Som socialsekreterare träffar du regelbundet olika samarbetspartners både internt och externt varav samverkan är en viktig del i arbetet. Vi tror att de bästa verksamheterna förbättras och utvecklas direkt av de medarbetare som arbetar i processerna. Utifrån detta kommer du vara delaktig i verksamhetens utveckling med stöd av cheferna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och goda kunskaper i lagstiftning som berör verksamhetsområdet. God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt förmåga att strukturera ditt arbete. Du tror på varje individs egna resurser och förmåga. Som person förväntas du ha god förmåga att självständigt planera och genomföra ditt arbete. Du är lyhörd och har lätt för att samarbeta och anpassa dig till nya omständigheter. Du tar ett ansvar för helheten och vill vara delaktig i att föra utvecklingen på enheten framåt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För tjänsten krävs B-körkort (manuell växellåda). Meriterande är erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänst, gärna inom ekonomiskt bistånd.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Tillträde snarast efter överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2024-05-11
Referensnummer:
406476
Ansök Här

Kontakt

Evelina Andersson
Enhetschef
0910-73 50 00
Sofia Widmark
Enhetschef
0910-73 50 00

Fackliga företrädare

Sofia Lundberg
Vision
0910-73 50 00
Elinor Jönsson
SSR
0910 - 73 50 00

Övrig information

Socialkontorets medarbetare ger vård, omsorg och stöd till människor i hela Skellefteå. De kan vara äldre, människor med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning eller enskilda och familjer i behov av särskilt stöd under en period. Vår verksamhet finns runt om i hela kommunen och hos oss finns specialister inom flera områden inom vård, omsorg, kost, stöd och aktivering för funktionsnedsatta, missbruksvård, familjerådgivning och mycket mer. Med empati, kunskap och engagemang bidrar socialkontoret till att skapa ett Skellefteå där alla får plats. Läs mer om Skellefteå här: http://skelleftea.se/ Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad: