Tillbaka till sökresultatet

Fysioterapeut, enheten för tidiga insatser

Socialkontoret

Om arbetsplatsen

Vill du vara du vara del av att utveckla en mer förebyggande vård som stärker och främjar självständighet för individen? Då är du på rätt plats. Nu finns chansen för dig att bli en del av vårt engagerade team i en ny roll hos oss på enheten för tidiga insatser som fysioterapeut. Enheten för tidiga insatser arbetar för att invånare i Skellefteå kommun kan leva ett gott, självständigt liv och ha ett hälsosamt åldrande som främjar kvarboende. Enheten består av dagverksamhet, anhörigstöd i hemmet, anhörigkonsulent, syn- och hörselinstruktör och arbetsterapeut. Vi strävar efter att höja medvetenheten och förståelsen hos individer, deras anhöriga, samhället och olika organisationer om metoder som kan förbättra livskvaliteten och öka självständigheten. Det görs genom ett rehabiliterande och förebyggande tillvägagångssätt där vi utnyttjar teknikens möjligheter, alltid med individens behov i fokus. Nu söker vi dig som är en driven fysioterapeut för att förstärka vår enhet. Hos oss blir du en del av ett engagerat och positivt team och har ett nära samarbete med arbetsterapeut. Det som skiljer rollen från många andra roller i kommunen som fysioterapeut är att det primära fokuset i uppdraget är förebyggande. Eftersom rollen är ny kräver det att du är trygg i din roll som fysioterapeut för att trivas i uppdraget. Det innebär även stor flexibilitet och att du får vara med och sätta ramarna för rollen i samarbete med dina kollegor. Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som fysioterapeut på enheten för tidiga insatser riktar sig ditt stöd mot särskilda fokusområden och målgrupper som bestäms av ledningsgruppen och ges i hela kommunen under dagtid på vardagar. Du utgår ifrån Nordanå där du även har kollegor. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter inkluderar att utveckla, prova och utvärdera metoder för att förebygga sjukdom. Det kan bland annat handla om att bedöma funktion för att underlätta personernas självständighet och deltagande i vardagsaktiviteter. Det innebär också att identifiera potentiella risker för olyckor i deras hem samt ge information om och förskriva lämpliga hjälpmedel. Ett viktigt inslag i ditt arbete är att höja medvetenheten och kunskapen hos individer, deras familjer och organisationer om hur man kan förbättra livskvaliteten. Det kan göras genom att hålla föreläsningar, erbjuda utbildningar, tillhandahålla informationsmaterial och främja nätverksdeltagande. Slutligen är du tillsammans med dina kollegor ansvarig för att bemanna, planera och genomföra aktiviteter och föreläsningar på Seniortorg Skellefteå som ligger på Nordanå. Läs mer om det här; https://skelleftea.se/invanare/startsida/omsorg-och-stod/aldre/fritid-och-motesplatser-for-aldre/seniortorg

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad och har erfarenhet av att arbeta som fysioterapeut. Du har erfarenhet av att arbeta med demenssjukdomar och fallprevention och har en god kommunikativ förmåga på svenska i tal och skrift. Du behöver ha tillräckligt goda fysiska förutsättningar för att klara de arbetsuppgifter som arbetet innebär. B-körkort krävs för att kunna göra hembesök i tjänsten. Som person är du strukturerad och du organiserar och planerar ditt arbete väl. Du tar aktivt initiativ i sociala sammanhang, kliver fram och har lätt för att skapa nya relationer. Du är lösningsorienterad och hittar snabbt lösningar på uppkomna problem. Utöver det är du utåtriktad och trygg i att prata inför andra personer. Det är lätt för dig att samarbeta med andra och hitta lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i primärvård eller kommunal hemsjukvård. Det är även en fördel om du har erfarenhet av att delta i ett förändringsarbete. Utöver det ser vi gärna att du har kunskap om välfärdstekniska och kognitiva hjälpmedel samt erfarenhet av att arbeta med personer som har fysiska och psykiska funktionshinder. Skellefteå kommun är finsk och samisk förvaltningskommun, det är därför meriterande om du kan finska eller samiska. Kan du dessutom teckenspråk så ser vi det som en tillgång i våra verksamheter.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Tillträde:
Snarast enligt överenskommelse.
Antal tjänster
1

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2024-04-20
Referensnummer:
404121
Ansök Här

Kontakt

Kristina Nordmark
Enhetschef, Vård och Omsorg
0910 73 50 00
Elin Säfvenberg
HR-Partner, rekryteringscenter
0910 73 50 00

Övrig information

Socialkontorets medarbetare ger vård, omsorg och stöd till människor i hela Skellefteå. De kan vara äldre, människor med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning eller enskilda och familjer i behov av särskilt stöd under en period. Vår verksamhet finns runt om i hela kommunen och hos oss finns specialister inom flera områden inom vård, omsorg, kost, stöd och aktivering för funktionsnedsatta, missbruksvård, familjerådgivning och mycket mer. Med empati, kunskap och engagemang bidrar socialkontoret till att skapa ett Skellefteå där alla får plats. Läs mer om Skellefteå här: https://skelleftea.se Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad: