Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00. Dag före röd dag stänger vi kl. 16

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Öppettider Visa öppettider

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Välkommen till Fairtrade City Skellefteå!

Fairtrade Sverige
Att välja Fairtrade-märkta bananer innebär förbättrade arbetsvillkor.

Skellefteå blev den 27 november 2016 diplomerad som Fairtrade City. Skellefteå kommun vill öka medvetenheten om etisk konsumtion och rättvis handel – både på våra egna arbetsplatser och i samhället, i lokala butiker, på caféer och arbetsplatser. På så sätt kan vi bidra till förbättrade arbets- och levnadsvillkor för människor i länder med utbredd fattigdom.

Som kommunorgansation vill vi, genom medvetna inköp av exempelvis kaffe, te och kakao bidra till att få bort barnarbete och andra missförhållanden på arbetsplatser i producerande länder. Självklart hoppas vi att civilsamhälle, organisationer och företag väljer Fairtrademärkta produkter när möjligheten finns. Utbudet är gott vilket gör det lätt att exempelvis välja Fairtrade-märkt kaffe, the, bananer och kakao. En ökad efterfrågan har bidragit till att det idag även finns andra produkter, så som socker, ris och klädesplagg på framtågande i våra butiker och inköpsställen.

Som en Fairtrade City ska vi även arbeta med att vidareutveckla information, skapa aktiviteter och samverka med olika aktörer inom den geografiska kommunen.

Det finns en styrgrupp för Fairtrade City Skellefteå bestående av representanter från både kommun och näringsliv som bland annat har i uppdrag att

  • kommunens konsumtion av Fairtrade-märkt kaffe, te och kakao ska öka kontinuerligt fram till 2020
  • samtliga arbetsplatser i Stadshuset där det finns möjlighet att konsumera kaffe, te och kakao finns, och där kommunen står för inköpen, ska kunna erbjuda Fairtrade-märkta alternativ
  • kommunens representanter i styrgruppen för Fairtrade City ska aktivt verka för att kommunens egen konsumtion av Fairtrade-märkta produkter ökar.


Vill du veta mer?

Fairtrade City-konceptet startade i Storbritannien i början av 2000-talet. Fairtrade Sverige är den organisation som genomför diplomering.

Läs mer om Fairtrade på Fairtrade Sveriges webbplats

 

Fairtrade City Skellefteå på FaceBook

Aktuellt Välkommen att följa Fairtrade City Skellefteå på Facebook. Besök gärna sidan, gilla den (bjud in andra). Genom att följa Facebook-sidan får du regelbu...

Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen

Informationen granskades: 2018-05-07