Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00. Dag före röd dag stänger vi kl. 16

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Öppettider Visa öppettider

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Kultur- och fritidskontoret

Kultur- och fritidskontoret ska ständigt utveckla sin verksamhet och vara en aktiv del i samhällsbyggandet med fokus på hälsa, livsmiljö och samverkan. Kultur- och fritidschef är Leif Gustafsson.

Vi ska framstå som föregångare och ledande inom vårt verksamhetsområde. En viktig del i arbetet är att bidra till att unga människor stannar kvar eller flyttar till kommunen. Skellefteås kultur- och fritidsverksamhet ska bedrivas under miljömässigt goda former och jämställdhetsarbetet ska prioriteras.

Vi ansvarar för anläggningar, friluftsliv, fritidsgårdar, föreningsstöd, campingar och kultur- och biblioteksverksamhet.

Öppettider för Kultur- och fritidskontoret (Bläddra ner till Kultur- och fritidskontoret och klicka på den för att se öppettiderna)

 

Kultur- och fritidskontorets avdelningar

Det finns fyra avdelningar inom förvaltningen och en stödfunktion, staben.

Ungdoms- och folkhälsoavdelningen hanterar frågor som rör verksamheten vid fritidsgårdar, Ungdomens Hus/Femtioettan och badhus. I avdelningens uppdrag ingår också strategiska folkhälsofrågor samt samordning av FRIS och Trygghetsforum. 

Fritid- och idrottsavdelningen ansvarar för bidrag och annat stöd till kommunens föreningar, projekt, skötsel av olika anläggningar, fördelning av tider och uthyrning av lokaler i hela kommunen och utvecklingen av friluftsliv ingår också i uppdraget. 

Kulturavdelningen ansvarar för bild, drama, konst och kulturutveckling i kommunen.

Biblioteksavdelningen ansvarar för biblioteken och biblioteksutveckling.

Staben är en stödfunktion till ledningsgruppen och övriga medarbetare i förvaltningen. Uppdraget är exempelvis utredningar, generella utvecklingsfrågor, ekonomi, budget, IT-utveckling, nämndadministration, information och kommunikation.

Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden

Informationen granskades: 2018-05-21