Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00.

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Öppettider Visa öppettider

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Fritidskontoret

Fritid ska ständigt utveckla sin verksamhet och vara en aktiv del i samhällsbyggandet med fokus på hälsa, livsmiljö och samverkan. Fritidschef är Leif Gustafsson.

Vi ska framstå som föregångare och ledande inom vårt verksamhetsområde. En viktig del i arbetet är att bidra till att unga människor stannar kvar eller flyttar till kommunen. Skellefteås fritidsverksamhet ska bedrivas under miljömässigt goda former och jämställdhetsarbetet ska prioriteras.

Vi ansvarar för anläggningar, friluftsliv, fritidsgårdar, föreningsstöd och campingar.

Öppettider för fritidskontoret (Bläddra ner till Fritidskontoret och klicka på den för att se öppettiderna)

 

Fritidskontorets avdelningar

Verksamhetsavdelningen hanterar frågor som rör verksamheten vid fritidsgårdar, Ungdomens Hus/Femtioettan och badhus. I avdelningens uppdrag ingår också strategiska folkhälsofrågor samt samordning av FRIS och Trygghetsforum. 

Avdelningen Förening och idrott ansvarar för bidrag och annat stöd till kommunens föreningar. Dessutom hanteras skötsel av olika anläggningar, fördelning av tider och uthyrning av lokaler i hela kommunen. Utvecklingen av friluftsliv sommar och vinter ingår också i uppdraget. 

Administrativa avdelningen hanterar nämndadministration, ekonomi-, budget- och redovisningsfrågor, stöd till samlingslokaler, fiskefrågor och it-utveckling.

Staben är en stödfunktion till ledningsgruppen och övriga medarbetare i förvaltningen. Uppdraget är exempelvis utredningar, generella utvecklingsfrågor, information och kommunikation.

Ansvarig nämnd: Fritidsnämnden

Informationen granskades: 2017-05-15