Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00. Dag före röd dag stänger vi kl. 16

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Näringslivskontoret

Näringslivskontoret är den naturliga länken mellan kommunen och näringslivet. Arbetet är långsiktigt och utgångspunkten är att säkerställa en fortsatt stark näringslivsutveckling i enlighet med kommunens mål och strategier.

Avdelningen arbetar i nära samverkan med det lokala och regionala näringslivet och dess organisationer, universiteten och andra offentliga aktörer. Inom avdelningen finns också medarbetare som arbetar med näringslivsrelaterade projekt. Projekten medfinansieras av andra aktörer.

Den övergripande målsättningen är att företagen i Skellefteå ska kunna erbjuda allt fler människor intressanta och utvecklande arbeten. Det sker bland annat genom företagsservice inom olika områden, nätverk och företagsbesök, etableringar och investeringar, unga företagare. I verksamheten ingår att initiera och stödja åtgärder som främjar utveckling och förnyelse av näringslivet generellt och inom specifika profilområden. Det skall vara lätt att starta, driva och etablera företag i Skellefteå kommun.

Avdelningen leds av näringslivschef Bengt Ivansson.

Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen

Informationen granskades: 2016-09-07