Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00. Dag före röd dag stänger vi kl. 16

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Farlig verksamhet

Så här går det till vid en olycka-räddningstj.gif

Vid vissa anläggningar kan verksamheten innebära fara för att en olycka ska orsaka allvarliga skador på människor eller miljö. Sådana anläggningar klassas som farlig verksamhet enligt lagen om skydd mot olyckor och det är länsstyrelsen som i samråd med kommunen fattar beslut om vilka anläggningar det gäller. Vissa anläggningar som klassas som farlig verksamhet omfattas även av Sevesolagstiftningen som handlar om att vidta åtgärder för att förhindra och begränsa konsekvenserna vid en allvarlig kemikalieolycka.

I Skellefteå finns det 20 anläggningar som är klassade som farlig verksamhet. Mer information om alla farliga verksamheter hittar du på dessa sidor, se länk här. Av de 20 farliga verksamheterna omfattas 14 även av Sevesolagstiftningen, varav fyra inom den högre kravnivån. Läs mer om sevesoanläggningarna och lagstiftningen för dem på dessa sidor, se länk här.

Läs mer om VMA - Viktigt Meddelande till Allmänheten

Ansvarig nämnd: Tekniska nämnden

Informationen granskades: 2016-09-07