Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00. Dag före röd dag stänger vi kl. 16

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Psykolog, elevhälsan

Skol- och Kulturkontoret i Skellefteå kommun är ansvarig för att verksamheter inom för- och grundskolan ges bästa förutsättningar för att kunna utvecklas och leverera hög kvalité i utbildningen. Målet är att alla barn och elever ska nå såväl sociala mål som kunskapsmål.

Elevhälsan ger stöd till föräldrar, barn/elever, personal och chefer inom förskola och grundskola. Elevhälsan sysselsätter cirka 50 medarbetare i olika yrkesgrupper, som skolsköterskor, kuratorer, psykologer, läkare samt studie- och yrkesvägledare.

Möjlighet till kombinationstjänst vid barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen i Skellefteå kan finnas vid intresse.

Arbetsuppgifter

Elevhälsan arbetar i fyra geografiska områden där du som psykolog i första hand är riktad mot ett av dem. Du kommer vara delaktig i olika elevhälsateam och ha ett nära samarbete med rektor och övrig elevhälsapersonal. Du bidrar konsultativt med psykologiska perspektiv i barn- och elevhälsaarbetet, alltid med barns och elevers bästa är i centrum.

Du arbetar förebyggande och hälsofrämjande, för goda relationer mellan hem och skola samt ger stöd till föräldrar, pedagoger och rektorer. Du ger handledning och konsultation till personal i grundskolan och samarbetar med andra myndigheter. Övriga uppgifter är utbildningsinsatser, utvecklingsarbete och utredningar.

Du ingår i en grupp psykologer där kollegial handledning, yrkesträffar och samarbete är förutsättningar för likvärdighet och professionalitet i elevhälsaarbetet.

Kvalifikationer

I första hand söker vi dig som är legitimerad psykolog, gärna med erfarenhet av arbete i skolan. Vi ser gärna att du som har psykologexamen och har din PTP framför dig också söker. Erfarenhet av utvecklingsarbete är meriterande.

Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift, är van att dokumentera i digitala journalsystem och är förtrogen med lagstiftning och de styrdokument som styr och berör verksamhetsområdet.

Du kan arbeta självständigt och planerar ditt arbete utifrån barn och elevers behov. Vidare har du god samarbetsförmåga och är bra på att samarbeta med andra yrkeskategorier. Som person är du positiv, engagerad och har framåtanda. Du är intresserad av att ingå i ett professionellt sammanhang där ditt deltagande och dina bidrag respekteras och efterfrågas. Du har körkort och tillgång till bil.

I Skellefteå kommun eftersträvar vi mångfald. Vi ser det som en tillgång om du är flerspråkig, kan teckenspråk eller har andra kulturella kompetenser som berikar vår verksamhet.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Tillträde snarast efter överenskommelse.


Ansök här

Sista ansökningsdag: 29 mar 2017

Referensnummer: A657153/2017

Kontaktpersoner

Lisa Högdahl
barn- och elevhälsachef
0910-73 50 00

Fackliga företrädare

Thomas Hahr
Psykologförbundet
0910-73 50 00

Övrigt

Barnen och ungdomarna är Skellefteås framtid. Vår uppgift på skol- och kulturkontoret är att ge dem goda kunskaper och färdigheter – en trygg och bärkraftig plattform för fortsatta studier, och så småningom för vuxenlivet. Vi gör detta på både lärande och närande sätt. Våra 3 000 anställda är ryggraden i arbetet och säkerställer att verksamheterna – för- och grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, elevhälsa, resursavdelning, kultur – bedrivs engagerat och med hög kompetens och kvalitet. För att arbeta inom skol-och kulturkontorets verksamheter krävs att du lämnar ett utdrag från belastningsregistret. Du beställer själv utdraget för skola och barnomsorg hos https://polisen.se/. Det är giltigt ett år och måste därefter förnyas.

Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Tillbaka till listan

Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen

Informationen granskades: 2017-12-11