Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Inköpsenheten

Telefon:0910-73 50 00
fax 0910-375 27

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Upphandling och inköp

Skellefteå kommun köper varor och tjänster för cirka en miljard per år.
På de här sidorna kan du se vem kommunen har avtal med, samt hitta kommunens aktuella upphandlingar.

För oss är det viktigt att skapa konkurrens och ge alla en chans att vara med och leverera till oss. Ett sätt är att alla pågående upphandlingar presenteras via Internet, där du själv kan välja att hämta hem anbudsinbjudan för den upphandling som intresserar dig. Följ bara instruktionerna. Du blir registrerad på den aktuella upphandlingen och får automatiskt information om eventuella uppdateringar och ändringar. Du kan prenumerera på samtliga upphandlingar från Skellefteå kommun.

Elektroniska anbud

Vi uppmanar dig som är anbudslämnare att lämna in anbud elektroniskt (e-anbud). Mer information om e-anbud finns i respektive förfrågningsunderlag.

Inköpsenheten

Inköpsenheten är Skellefteå kommuns centrala enhet för upphandlingsfrågor. Inköpsenheten ska med kommunens samlade inköpsvolymer som bas upphandla och teckna de mest fördelaktiga avtalen för såväl förvaltningar som kommunens bolag.

Ytterligare information

Här kan du läsa om kommunens gällande avtal (extern webbplats, nytt fönster)

Här finns information om aktuella försäkringar

Dokumentet ”Snabbkurs för anbudsgivare” (pdf, nytt fönster) ger dig tips på hur du går tillväga för att lämna in anbud och vad som är viktigt att tänka på.

På Upphandlingsmyndighetens hemsida (extern webbplats, nytt fönster) kan du läsa mer om upphandlingsprocessen samt Lagen om offentlig upphandling, LOU. Lagen kan läsas i sin helhet på rättsnätet.

På Konkurrensverkets hemsida hittar du också vanliga frågor och svar om upphandling och anbud

Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen

Informationen granskades: 2017-09-01