Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00. Dag före röd dag stänger vi kl. 16

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

57 tävlar om att utforma kulturhuset

Publicerad 2016-02-26

Det har kommit in 57 bidrag till arkitekttävlingen som ska avgöra den fysiska gestaltningen för Skellefteås kommande kulturhus och hotell, det står klart när inlämningstiden löpte ut i veckan.

– Vi har längtat efter att få påbörja juryarbetet och se alla förslag som kommit in, och nu är det nära! Om sammanställning och godkännande av bidrag går enligt plan kan vi påbörja både juryarbetet och utställningen för allmänheten om ca tre veckor, säger Therese Bäckström Zidohli, projektledare för Kulturhus Skellefteå.

I arkitekttävlingen samarbetar kommunen med organisationen Sveriges Arkitekter, där Tove Wallsten är projektledare för arkitekttävlingar:

– Med tanke på att byggnaden, med både hotell och fyra fasta kulturverksamheter, är komplicerad och innebär en stor utmaning så är det glädjande att vi har 57 som väljer att delta. Vi kan förvänta oss att de som ställer upp har gjort ett kvalificerat arbete, det ska bli spännande att se utställningen och följa jurybedömningen.

– Varje tävlingsdeltagare kan tänkas investera uppåt en halv miljon kronor i arbetet med sitt bidrag, trots att bara vinnaren är garanterad ersättning. Det är en fin känsla att så många antar utmaningen och engagerar tid, kreativitet och pengar i Skellefteås nya kulturhus och hotell, tillägger Therese Bäckström Zidohli.

Under den gångna veckan har samtliga medlemmar i tävlingsjuryn besökt och bekantat sig med Skellefteå, bland annat har de träffat det kommande kulturhusets kärnverksamheter och gått på en stadsvandring.  Juryarbetet påbörjas i mitten av mars och då startar även utställningen där allmänheten får se alla bidrag i arkitekttävlingen. I maj utses det vinnande bidraget.