Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-16.00.

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-16.00

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Sjuksköterskestudenter välkomnades till ny distansutbildning i Skellefteå

Publicerad 2016-09-14

Från och med i höst kan man läsa till sjuksköterska i Skellefteå genom Umeå universitets nya distansutbildning. I samband med terminsstarten passade Skellefteå kommun och Västerbottens läns landsting på att välkomna de nya studenterna med en gemensam introduktion och guidning

Under höstens första studievecka samlades studenterna vid den nya distansutbildningen till sjuksköterska, för en halvdags introduktion med fokus på sjuksköterskeyrket och hälso- och sjukvården i Skellefteå. En introduktionsdag som arrangerades gemensamt av Skellefteå kommun och Västerbottens läns landsting (VLL).


– Det är fantastiskt roligt med sjuksköterskeutbildningen i Skellefteå. Nytt för i höst är att det är en distansutbildning som kanske lockar andra sökande exempelvis människor som vill omskola sig eller redan anställda medarbetare i kommunen och landstinget som vill vidareutbilda sig, säger Eva Hård, verksamhetschef inom hemsjukvården Skellefteå kommun och en av arrangörerna för dagen. Vi hoppas att vi under den här introduktionsdagen har kunnat förmedla de möjligheter vi kan erbjuda och också inspirerat studenterna i sitt yrkesval.


Studenterna fick ta del av en rad informationspass med chefer och huvudhandledare från utbildning, kommun och landsting. Man pratade bland annat om vad det innebär att vara sjuksköterskestudent och att arbeta som sjuksköterska inom kommun och landsting.


– Jag hoppas att alla kommer att trivas i Skellefteå under utbildningen och med sin framtida roll som sjuksköterska, säger Maria Lingehall, sjukhussamordnare VLL och arrangör.


Introduktionsdagen innehöll också en kort guidad busstur som avrundades med ett studiebesök på Klinisk träningscenter vid Skellefteå lasarett. Avslutningsvis bjöds det på en gemensam lunch.


 Studenter distansutbildning sjuksköterska

Första kullen studenter på distansutbildningen till sjuksköterska i Skellefteå.