Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-16.00.

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-16.00

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Nominera till demokratipriset 2018

Demokratipriset delas ut på nationaldagen 6 juni.

Publicerad 2018-02-28

Brinner du för demokratifrågor? Eller känner du någon som gör det? Skicka då en ansökan eller nominering till Skellefteå kommuns demokratipris 2018.

För att bli aktuell för demokratipriset ska personen, gruppen eller motsvarande ha gjort utmärkande och föredömliga insatser för att främja utvecklingen av demokratin i det geografiska området Skellefteå kommun.

Skellefteå kommuns demokratipris delas ut årligen på nationaldagen, 6 juni. Prissumman är 15.000 kr. Nominering skickas till kundtjanst@skelleftea.se senast 31 mars.

Följande ska ingå i ansökan eller nominering:

  • Motiverande beskrivning till varför demokratipriset bör gå till just denna kandidat.
  • Kontaktuppgifter till kandidaten.
  • Kontaktuppgifter till den som nominerar.

Komplettera gärna med dokument, artiklar, länkar till webbsidor eller annat som styrker eller exemplifierar det som beskrivs i motiveringen.

I fjol gick priset till RFSL i Skellefteå. Föreningen uppmärksammades för sitt arbete med att ”skapa ett öppet och demokratiskt samhälle där alla ska få plats, vilket bland annat innefattar Prideveckan med öppna möten, öppet hus och Pridetåg”.

Läs mer på www.skelleftea.se/demokratipris