Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00. Dag före röd dag stänger vi kl. 16

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Förnyad utställning visar Skellefteås kulturhus

Publicerad 2017-03-31

Nu är utställningen i Skellefteås Stadshus som visar kulturhuset och det nya hotellet förnyad. Nya ritningar, illustrationer och en lekfull berättelse förmedlar glimtar av hur kulturhuset kan upplevas när det står färdigt.
– Det är viktigt för oss att ge skellefteborna möjlighet att följa det pågående arbetet med kulturhuset, berättar Therese Bäckström Zidohli, projektledare för Kulturhus Skellefteå.

Under hösten 2016 har ett fördjupat programarbete genomförts tillsammans med White Arkitekter för att säkerhetsställa att det vinnande förslaget i arkitekttävlingen är genomförbart. Förändringar och effektiviseringar har gjorts av det vinnande förslaget för att möta den budget och de ytkrav som ställdes i arkitekttävlingen.

– Tidplanen för projektet är krävande, men än så länge håller den och projekteringen pågår för fullt inför byggstart till hösten, sammanfattar Therese Bäckström Zidohli.

I den förnyade utställningen kan allmänheten se resultatet av detta arbete och följa framtida upplevelser i kulturhuset som en röd tråd ända upp till toppen av hotellet. Utställningen finns att beskåda i glasgången på entréplan i Stadhusets norra del. Här kan du se en enklare webbversion av utställningen: Mitt och ditt kulturhus

Plan 4 Terrass