Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00.

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Lärarassistent – en bra väg in i läraryrket

Att se barn utvecklas. Det är en av de bästa anledningarna till att bli lärare, tycker Hussein Alizada, Skellefteå.

Publicerad 2017-06-29

Under vårterminen 2017 har Hussein Alizada, 22, jobbat som lärarassistent i Bureskolan och nu funderar han faktiskt på att bli lärare.

- Jag valde att prova jobba som lärarassistent för att jag är nyfiken på läraryrket och funderar på att utbilda mig till lärare. Det var en perfekt möjlighet att få en inblick i vad läraryrket innebär.

Skolan i Bureå har cirka 500 elever från förskoleklass till årskurs 9. Vad är din upplevelse av att jobba som lärarassistent?

- Jag har trivts så bra och är väldigt nöjd med att jag valde att jobba som lärarassistent innan jag söker vidare till universitet.

Att jobba som lärarassistent innebär att man avlastar lärarna och är ett stöd och vuxen förebild för barn och elever på skolan både i klassrummet och utanför, berättar Hussein.

- Som lärarassistent ska man också se till att få barn och elever att göra det de ska och kunna skapa en trygg och bra stämning i klassrummet. Men man gör även mycket annat, som till exempel kopieringsarbete och att läsa med vissa barn individuellt om de behöver komma ikapp andra barn.

Vad är det som gör läraryrket intressant för dig?

- Det är så roligt att se barns utveckling och att jobbet ger bra resultat. Det bevisar verkligen att läraryrket är väldigt viktigt, värdefullt och intressant och att lärarna är otroligt mycket värda för det de gör.

Vad är dina planer framöver?

- Jag vill absolut fortsätta jobba inom skolan i framtiden för att det är oerhört intressant. Jag planerar just nu för att börja plugga på universitet och självklart är lärarutbildning är ett av alternativen.