Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00.

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Vill du hjälpa nya Skellefteåbor att hitta sin bostad?

Publicerad 2017-06-29

För att skapa förutsättningar för nyanlända flyktingar med uppehållstillstånd att bli kommuninvånare behöver de ett varaktigt boende. Det är också viktigt för att underlätta etableringen i samhälle, skola och arbetsliv. Skellefteå kommun hjälper till med integrationen av de som fått uppehållstillstånd, såväl enskilda personer som familjer. Det är en stor utmaning och det behövs fler alternativa boenden. Har du en bostad att hyra ut, lägenhet eller hus? Det är viktigt att bostaden har närhet till bussförbindelser, mataffär och skola.

De personer som söker bostad har anvisats av Migrationsverket att etablera sig i Skellefteå och har fått uppehållstillstånd i Sverige. Från första mars 2016 fick Migrationsverket ökade befogenheter att anvisa nyanlända som fått uppehållstillstånd till alla kommuner.
Skellefteå har under 2016 gett 100 personer möjlighet till egen bostad.  Under 2017 kommer 170 personer att behöva bostad i Skellefteå kommun.
Skellefteå kommun hjälper till att förmedla kontakten mellan hyresvärd och hyresgäst. Vi hjälper också till med att informera om lagar och regler kring uthyrning. Kommunen är dock endast förmedlare och det är hyresgästen själv som hyr bostaden av uthyraren.
Är du intresserad av att hyra ut din bostad eller vill veta mer?
Mejla en intresseanmälan eller kontakta BISA-projektet via Skellefteå kommuns kundtjänst på 0910-73 50 00.
BISA står för boende, integration, stödja och aktivera. Projektet drivs via Solkraft, socialförvaltningen.

Fler frågor och svar om uthyrning av bostäder