Meny Kontakt, tyck till & öppettider
 

Kontakta Skellefteå kommun

Telefon:0910-73 50 00

Telefontider Vardagar 07.00-17.00.

Besöksadress Trädgårdsgatan 6, Stadshuset

Besökstid: Vardagar 07.00-17.30

Inflytande i Skellefteå kommun

Det finns en rad olika sätt att vara med och påverka Skellefteå kommun. Du vet väl om möjligheten att lämna in ett medborgarförslag? Här på webben kan du även lämna synpunkter direkt.

Läs mer om på vilka sätt du kan påverka din kommun här

Flottledsåterställning påbörjas vid Hembygdsparken i Bureå

Publicerad 2017-09-11

En sidofåra av Bureälven som rinner genom Hembygdsparken i Bureå ska åtgärdas inom projektet flottledsåterställning i Bureälven – etapp två.

- På onsdag kommer en grävmaskin att påbörja arbetet i älven i anslutning till Hembygdsparken så att mer vatten leds in i sidofåran vid låga flöden, berättar fiskekonsulenten Tony Söderlund vid Skellefteå kommun.

Inom projektet flottledsåterställning i Bureälven Etapp två planeras flera olika åtgärder. En av åtgärderna är att förbättra miljön i sidofåran som rinner genom Hembygdsparken i Bureå genom att ta bort betongdammarna och ersätta dessa med naturliga forsmiljöer.

- Vi hoppas bland annat att harr ska kunna passera genom sidofåran vid deras lekvandring och kanske till och med nyttja sidofåran för lek.

Skyltning i området
I området ska även en serie skyltar sättas upp som beskriver livet i och kring vattnet. Ambitionen är att skapa en bra och attraktiv miljö för både människan och livet under ytan.

Arbetet börjar på onsdag 
Onsdag 13 september kommer kommunen att påbörja åtgärden i Hembygdsparken genom att med grävmaskin höja vattennivån i älven i anslutning till hembygdsparken så mer vatten leds in i sidofåran vid låga flöden.

Kom gärna och besök oss på plats, ställ frågor och bidra med din syn på hur vattenmiljöerna i Bureälven kan förbättras. Vi bjuder på varmkorv mellan 11.00 och 13.00

.